G4Media.ro

30 de procurori generali cer guvernului SUA să crească livrările şi să…

30 de procurori generali cer guvernului SUA să crească livrările şi să reducă preţul medicamentului remdesivir pentru Covid-19

Un grup de procurori generali din Statele Unite au cerut marţi guvernului american să permită şi altor companii să producă medicamentul antiviral remdesivir al companiei Gilead Sciences, destinat tratării bolii Covid-19, pentru a creşte disponibilitatea acestuia şi a reduce preţul, transmite Reuters, citată de News.ro.

Coaliţia formată din peste 30 de procurori generali ai statelor a cerut guvernului să acţioneze sau să permită statelor să facă acest lucru, afirmând într-o scrisoare adresată agenţiilor de sănătate din SUA că Gilead ”nu a stabilit un preţ rezonabil” pentru Remdesivir.

”Gilead nu ar trebui să profite de pandemie şi ar trebui să fie presată să facă mai mult pentru a ajuta mai mulţi oameni”, se arată în scrisoare.

Producătorul de medicamente percepe majorităţii pacienţilor din SUA 3.120 dolari pe seria de tratament sau 520 dolari pentru un flacon de remdesivir.

Medicamentul este unul dintre cele două medicamente care au demonstrat în studii clinice oficiale capacitatea de a ajuta pacienţii cu COVID-19 spitalizaţi.

Remdesivir a primit autorizaţie de utilizare de urgenţă în Statele Unite şi aprobare în alte ţări, după ce a redus perioada de spitalizare a pacienţilor incluşi într-un studiu clinic de amploare efectuat în SUA.

În scrisoare, coaliţia, condusă de procurorul general al statului Louisiana, Jeff Landry, şi de procurorul general din California, Xavier Becerra, a cerut guvernului federal să-şi exercite drepturile în temeiul Legii Bayh-Dole şi să acorde licenţă pentru fabricarea remesivir de către producătorii terţi, pentru extinderea producţiei.

Scrisoarea este adresată şefilor Departamentului pentru Sănătare şi Servicii Umane din SUA, Institutului Naţional de Sănătate şi Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente.

Gilead şi agenţiile de sănătate nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

sursa foto: Gilead

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.