G4Media.ro

3 hectare de pădure au ars în Munții Rodnei / Pompierii și…

Sursa foto: Romsilva

3 hectare de pădure au ars în Munții Rodnei / Pompierii și silvicultorii au rămas peste noapte în zonă pentru monitorizarea situației

Suprafaţa de pădure afectată de incendiul izbucnit în cursul zilei de joi în Munţii Rodnei este de aproximativ trei hectare, iar pentru localizarea şi stingerea incendiului s-a intervenit inclusiv în timpul nopţii, potrivit datelor comunicate vineri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, informează Agerpres.

Incendiul s-a produs în arealul Parcului Naţional Munţii Rodnei, pe Valea Cobăşel.

„Suprafaţa aproximativă de pădure afectată de incendiu este circa 3 hectare. Aproximativ 45 de persoane, pompieri militari şi voluntari (Şanţ, Rodna şi Poiana Ilvei), jandarmi montani, personal de la Ocolul Silvic Şanţ şi Administraţia Parcului Naţional au lucrat pentru localizarea, limitarea şi lichidarea focarelor până în jurul orei 01,30. Peste noapte, personal de la Ocolul Silvic şi SVSU Şanţ a rămas în monitorizare, iar peste noapte nu a avut loc vreo modificare în situaţia operativă”, a transmis ISU.

În funcţie de evoluţia focarelor, în cursul dimineţii de vineri vor fi alocate resursele necesare pentru gestionarea situaţiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Unde sunt acum „bajetii” cu eco-isteria?