G4Media.ro

28 de mii de euro pentru cei care vor să se stabilească…

28 de mii de euro pentru cei care vor să se stabilească în sudul Italiei. Nouă localități s-au înscris în proiectul finanțat cu 700 de mii de euro

Nouă localități din Calabria sunt pregătite să ofere până la 28 de mii de euro cetățenilor care doresc să se mute în această regiune. Anunțul făcut în luna iulie a ajuns să fie preluat de ziare din toată lumea, însă până acum nu s-au prezentat clar criteriile de accesare a fondurilor.

Localitățile care au aderat la acest proiect sunt Aieta, Albidona, Civita, San Donato di Ninea, Bova, Samo, Sant’Agata del Bianco, Caccuri și Santa Severina și se propune un ”venit de reședință” pentru cei care vor să se stabilească aici.

Proiectul nu se adresează tuturor, ci doar persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care provin dintr-o localitate cu peste 2.000 de locuitori din Italia sau din alt stat european. Noii locuitori ai micilor sate vor trebui să se mute în locațiile desemnate cu scopul de a începe sau de a reporni o activitate comercială. Odată obținută aprobarea ajutorului financiar, doritorii au termen 90 de zile pentru a merge și a locui în noua reședință.

Consilierul regional din Calabria, Gianluca Gallo, susține în presa italiană că autoritățile locale se vor decide în următoarele zile asupra modului în care se va face finanțarea amintită. Există varianta ca banii să fie acordați în totalitate, de la început, pentru a acoperi o eventuală investiție, sau să fie achitați lunar, în tranșe lunare de câte 800 sau o mie de euro, pentru aproximativ doi sau trei ani, persoanelor eligibile. „Definim detaliile tehnice, suma lunară precisă, durata împrumutului și dacă să includem unele sate puțin mai mari, de până la 3.000 de locuitori. De asemenea, multe alte localități s-au declarat interesate de proiect și, prin urmare, sperăm că, dacă acest prim program funcționează, vor fi adăugate altele în următorii ani”, a declarat oficialul.

Toate detaliile proiectului vor fi diseminate în scurt timp odată cu publicarea anunțului, între timp Regiunea Calabria, care a participat activ la această inițiativă, a alocat deja un buget de 700.000 de euro pentru acest proiect. Banii ar fi necesari pentru finanțarea a 25 de noi locuitori.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Mafia calabreza are nevoie de sange proaspat.

  2. cine nu risca nu castiga.
    zona e foarte frumoasa, nu toti calabrezii sunt mafioti. job la distanta, internet prin fibra.
    batem toba calabreza ca sa se auda si la noi. satele romanesti merita sa nu moara. pnrr?

  3. Alo soi un chico con familia Tenes un numero de mobil para poido coher una casa

    • Chico cojete una verga y que te la metas por el ojete payaso!