G4Media.ro

28 de cetăţeni străini ascunşi în două autovehicule, prinşi încercând să treacă…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

28 de cetăţeni străini ascunşi în două autovehicule, prinşi încercând să treacă ilegal în Ungaria / Mașinile erau conduse de șoferi din Serbia și Turcia

Poliţiştii de frontieră au depistat 28 de cetăţeni străini ascunşi în două autovehicule pentru a trece ilegal în Ungaria, informează, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, anunță Agerpres.

Cei 28 de cetăţeni erau din Bangladesh, Siria, Palestina, Yemen şi Egipt.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Germania care se deplasa pe ruta Turcia – Germania şi un cetăţean turc, şofer al unui automarfar ce transporta utilaje din Turcia cu destinaţia Cehia. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijloacelor de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, în total, douăzeci şi opt de cetăţeni străini”, precizează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei 28, cu vârste cuprinse între 21 şi 47 de ani, erau intraţi legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...