G4Media.ro

24 de locuitori din Sectorul 6 au rămas peste noapte fără locurile…

24 de locuitori din Sectorul 6 au rămas peste noapte fără locurile de parcare. Primăria susţine că un dezvoltator imobiliar e proprietarul terenului. Acesta va construi un bloc de 8 etaje

Locuitorii unui bloc de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 17 susţin că primăria i-a rugat să îşi mute maşinile de pe locurile de parcare pe care ei le au închiriate de la ADP Sector 6 de mai bine de 10 ani. Motivul? Terenul pe care până acum existau 24 de locuri de parcare ar fi fost obţinut de un dezvoltator imobiliar, SC REZIDENT SUPORT SRL, care vrea să construiască alături un bloc cu opt etaje (S+P+8 E).

Oamenii sunt indignaţi pentru că nu îşi explică cum terenul exploatat până acum de către ADP Sector 6 ca bun public a devenit între timp o proprietate privată. Mai exact, susţin aceştia, potrivit unui extras de carte funciară pentru informare, noul proprietar deţine „din acte 1.307 mp” şi din suprafaţa „măsurată 1.436 mp”. Locatarii spun că tocmai această diferenţă de 129 mp reprezintă suprafaţa în posesia căreia a intrat dezvoltatorul imobiliar și pe care se aflau cele 24 de locuri de parcare.

„Practic, dezvoltatorul ne-a anunţat că acest teren îi aparţine lui şi ne-am trezit cu un protocol pus pe geamul maşinii, un protocol încheiat între Administraţia Domeniului Public Sector 6 şi acest dezvoltator prin care ne oferă locuri de parcare pe o perioadă de şase luni, spunând că acest teren este al lui. Acest teren nu are cum să fie al lui atât timp cât eu am un contract cu ADP, un contract care a fost înnoit de 10 ani, timp în care am plătit taxă. În acest contract scrie clar că ADP este administratorul domeniului public. Prin urmare, acest teren face parte din domeniul public. Nu ştim cum a ajuns în domeniul privat şi nu ştim ce a stat în spatele documentelor prin care acest dezvoltator şi-a intabulat dreptul de proprietate pe aceste locuri de parcare. Dezvoltatorul imobiliar, în acte a cumpărat 1.307 mp pe care urma să facă o construcţie. Cred că mai avea nevoie de nişte metri de teren şi astfel a încheiat un proces de vecinătate cu ADP pentru a obţine PUD şi PUZ. Doar aşa putea să-l obţină”, a declarat pentru G4Media.ro, Arabela Piscociu, preşedinta asociaţiei de proprietari.

Într-un răspuns remis la solicitarea G4Media.ro, Primăria Sectorului 6 spune că, de curând, „proprietarul terenului din Bd. Iuliu Maniu 15 H (SC REZIDENT BSUPORT SRL) s-a prezentat la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Locală Sector 6 cu actele de proprietate asupra terenului, generând astfel anularea contractelor pentru cele 23 de locurilor de parcare. Ele au fost alocate legal, în 2008, cu toate avizele conforme.”

Mai mult decât atât, tot primăria susţine că, pentru ca proprietarii să nu rămână fără locuri de parcare, între ADP Sector 6 şi proprietarul terenului a fost încheiat un protocol prin care toate cele 24 locuri de parcare afectate să fie relocate în parcarea subterană a unui imobil învecinat (care aparţine aceluiaşi proprietar, printr-o altă firmă), gratuit, pe o perioadă de 6 luni, până la data de 1 aprilie 2020. „Timp în care ADP va face toate demersurile necesare pentru amenajarea de locuri de parcare pe domeniul public pentru cele 24 autovehicule. Contractele de atribuire a acelor locuri de parcare au fost prelungite, conform legii, prin plata aferentă locului de parcare”, se arată în răspunsul remis G4Media.ro.

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ticalosiile zilnice din Romania, unde nu suntem oameni, suntem sclavii statului si ai celor bogati.

  Aveti ce ati votat, prostilor. Sau ce s-a ales cand ati absentat de la vot de prosti ce sunteti.

  • FOARTE BINE
   In felul acesta sa speram ca neavand loc de parcare, respectivii vor circula cu bicicleta au pe jos, acest lucru fiind bun pentru sanatate si fiind bun si din punct de vedere al incalzirii globale.
   Ar trebui desfiintatectoate locurile de parcarecsivtransformate i locuri de joaca si in parcuri. Astfel, neavand locuri de parcare, oamenii vor renunta la masini ceea ce va fi bine pentru mediu.
   Sunt satul de toti ipocritii care toata ziua se dau mari ecologisti se scandalizeaza cu privire la incalzirea globala dar ei nu circula nici un metru fara masina.
   La fel ca ipocritii de la Hollyood care in frunte cu awartzinegger ( sau cum se scrie), e marevecologist dar el merge cu sufrageria pe roti, areccasa cat casa poporului, mananca mancare adusa direct de la mii de km, isi schimba hainele in fiecare zi…
   Foarte bine, sa va ia toate locurilevde parcare si sa renuntati toti la masini.
   Si sa nu mai fiti ipocriti!

  • Dl-le „UNU”,
   Nu stiu daca locuiti la bloc dar va intreb: va convine ca parte din spatiu public, parcare sau spatiu verde sa ajunga spatiu privat? V-ar conveni ca in fata blocului sa va treziti, peste un an, cu o cladire de birouri de 8 etaje, cladire din cauza careia nu veti mai avea parte de insorire in locuinta? Aici nu e vorba de parcare. E vorba de faptul ca teren public ajunge pa mana rechinilor imobiliari… Este vorba de netransparenta in hartii. Documentele de trecere a unui spatiu public in spatiu privat trebuie sa fie TRANSPARENTE pentru ca sunt de interes public. Prin aceasta autorizatie de constructie de birouri se taie copaci, de fapt va spun eu nu se taie, se smulg din radacina caci cei care lucreaza aceasta metoda adopta… Asta probabil considerati dvs corect!

 2. “nu îşi explică cum terenul exploatat până acum de către ADP Sector 6 ca bun public a devenit între timp o proprietate privată”

  Dar de șpagă, corupție ați auzit? Mergeti pe firul documentelor și veți găsi pe toți care au semnat și aprobat.

 3. Famiglia Mănescu?…
  Interesant este cum statul (ADP) își permite să vândă pielea ursului din pădure. Adică sa ia bani pe chiria unui lucru care nu îi aparține.
  Răspunsul autorităților este evaziv că sa nu spun rău intenționat. Nu se folosesc in acte oficiale expresii de genul ” de curând”, „in general”, „uneori”, etc.
  ADP să precizeze data exact la care s-a prezentat „proprietarul” cu actele de proprietate. Să precizeze când a dobândit proprietatea respectivă și pe ce baza, când a fost înscrisă pe rolul fiscal.

 4. Miscarea clasica de tun la sfarsit de mandat…nimic nou

 5. Nu este singurul caz. PS6 in frunte cu primarul Mutu isi bate joc la greu de cetateni, in acelasi timp incalcand flagrant legile, evident cu acordul Consiliului local. Multe sunt urmare a magariilor vechilor primari, Poteras, Manescu (sotul dnei Ministru) si cu larga colaborare a justitiei. Un alt caz edificator este cel din Drumul Taberei 134A , teren si in curand cladire situat pe Chilia Veche colt cu Valea Calugareasca (sic). De la un pud de 5 etaje s-a ajuns (momentan) a 8 etaje. Au disparut deja 6 locuri de parcare ale cetatenilor. Sa mai spunem incalcari ale legii la ocuparea parcarilor pentru organizare de santier sau teren verde ocupat de dugheana de prezentare? Politia evident nu vede nimic.

 6. Bucurestenilor tot sectoriati ati ramas

 7. Desfiintarea locurilor de parcare prin vanzare sau improprietarire la Constanta este sportul preferat al primarului PSD ,Fagadau ,si principala sursa de finantarea a PSD-ului din spaga..In Sect.6 ,primaria se spala pa mana ca Pilat de parca proprietarul a cazut din cer.Vand astia terenuri publice intr-o veselie si construiesc pe unde se nimereste.PSD este in toate.Nimic nu misca fara „patriotii” lui peste.Bine a spus cine a spus ca astia din PSD se poarta ca turistii in ultima zi de plaja.Prapad lasa in urma lor.

 8. Bucurestiul……. tara tuturor posibilitatilor! Pardon…… masinatiunilor!

 9. “Dezvoltatorul” este acelasi baiat – Muscalagiu Alexandru – care are antecedente cu constructii ilegale, fiind obligat intr-o alta situatie sa demoleze o constructie, ridicata cu aportul lui Rares Manescu:
  http://mobile.hotnews.ro/stire/20468979

 10. Că este ceva ilegal în acte este limpede .
  În același timp , am scăpat de stress parcare , in loc sa plătesc 25 K euro pe mașina , am platit 8 pe un Logan iar de restul am cumpărat un loc de parcare .
  Este totuși ridicol să plătești impozit anual pt o mașină 50-100 Ron iar pt un loc de parcare 60-120 de Ron , asta depinzând de oraș .
  Ar trebui sa avem lege precum Japonia , nu ai loc de parcare , nu poți cumpăra mașina .

 11. Este incredibil ce se intampla, maine poimaine nenorocitii astia bat la usa prezinta un act prin care iti spun ca de fapt casa ta e a lor. Esti incredibil, Romania este condamnata, pana nu se ajunge sa iti faci singur dreptate, sa le dai cu parul in cap nu se opresc. Nu au frica de nimic, pentru niste bani cumpara pe oricine, justitia e de tinichea. Din ce am auzit a venit si TVR au filmat au intrebat in stanga dreapta, tb sa dea pe post la stiri si cica au primit un telefon… deci sa inteleg ca totul e legal… incredibil nu stiu ce sa mai zic.. ti e si frica sa mai traiesti in tara asta de rahat

 12. Este incredibil ce se intampla, maine poimaine nenorocitii astia bat la usa prezinta un act prin care iti spun ca de fapt casa ta e a lor. Esti incredibil, Romania este condamnata, pana nu se ajunge sa iti faci singur dreptate, sa le dai cu parul in cap nu se opresc. Nu au frica de nimic, pentru niste bani cumpara pe oricine, justitia e de tinichea. Din ce am auzit a venit si TVR au filmat au intrebat in stanga dreapta, tb sa dea pe post la stiri si cica au primit un telefon… deci sa inteleg ca totul e legal… incredibil nu stiu ce sa mai zic..

 13. Votati ciuma rosie si veti avea in continuare parte de terenuri furate si blocuri de 8 etaje printre case. Nu e singurul caz in Militari. Pe strada Hanul Ancutei un teren care n-a fost ocupat de zeci de ani a fost „atribuit” brusc la sfirsitul mandatului domnului mutu si se va construi un bloc.
  Pe tot bulevardul Iuliu Maniu, de la intrare pina la Leu se sparg trotuarele si se reasfalteaza. Evident si bordurile. Mai este nevoie sa spun ca vechile trotuare sint bune? Adica jaf pe fata.
  Votati ciuma rosie!

 14. Acum au luat si trotuarul. Unde esti dna?

 15. In primul rand pentru dl. UNU:
  Apreciez interesul dvs. pentru ecologie. Probabil sunteți o persoană tânără, care deocamdată nu aveți probleme cu mobilitatea. Eu nu mai sunt atât de tânără, dar nici atât de bătrână încât să stau numai în casă. Prin urmare îmi este foarte greu să-mi las masina la peste 100 de metri (sau unde găsesc loc) și să merg până la intrarea în bloc. Pe dl. Primar l-a deranjat trotuarul generos din dreptul Nr. 22, pe bd. Iuliu Maniu și a plantat morcovi de beton din 80 in 80 de cm. Sper sa nu am nevoie de salvare, pompieri sau pompe funebre.
  Înțeleg foarte multe lucruri, dar prostia, indolenta și puturoșenie, NU!!!
  Se putea găsi o modalitate că pe trotuarul de cca 20 m lățime să aibă loc și pietonii și să poată staționa și mașinile. De 40 de ani de când stau in zona nu au existat conflicte între pietoni și conducătorii auto, dar acum probabil că vor fi.
  Veți spune probabil că trotuarele sunt pentru pietoni, dar pentru mașinile locatarilor, cate parcări s-au făcut? Nici una!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.