G4Media.ro

234 de cetățeni moldoveni, care veneau cu trei autobuze din Paris, au…

234 de cetățeni moldoveni, care veneau cu trei autobuze din Paris, au rămas blocați în estul Franței, la un popas pe marginea autostrăzii. Germania și Cehia le-au refuzat trecerea

Germania și Cehia le-au refuzat trecerea celor 243 de cetăţeni moldoveni care veneau de la Paris, cu trei autobuze. Oamenii au rămas blocați, de duminică dimineață, în estul Franței, la un popas pe autostradă, la câţiva kilometri nord de Strasbourg, în Alsacia, în apropiere de frontiera germană.

„Contacte diplomatice” sunt în curs desfășurare, în prezent, între Franţa, Germania, Republica Cehă şi Republica Moldova – a precizat prefectura franceză a departamentului Bas-Rhin, conform Agerpres.

Cetățenii moldoveni, printre care se numără și 10 copii, au pornit la drum cu trei autobuze închiriate de o agenţie de turism din Moldova. Conform cotidianului regional Les Dernieres Nouvelles d’Alsace, aceştia sunt turişti şi lucrători.

Ajunși la frontiera cu Germania, cetățenii moldovenu au fost respinşi de autorităţile germane, după ce Republica Cehă a refuzat să-i lase să intre în ţară după trecerea lor prin teritoriul german, potrivit prefecturii.

Întrebat de Les Dernieres Nouvelles d’Alsace, consulul Republicii Moldova în Franţa, Eugen Vizir, a explicat că „compania de autobuze, care nu primise autorizaţia de a efectua această călătorie din cauza situaţiei sanitare actuale, şi-a asumat un risc”.

Cele trei autobuze au fost întoarse apoi din drum pentru a se opri la un popas pe marginea unei autostrăzi care dispune de o benzinărie. „Grupurile sanitare şi duşurile rămân deschise gratuit 24 de ore din 24″, a indicat un angajat de aici pentru Les Dernieres Nouvelles d’Alsace.

Potrivit lui Eugen Vizir, Ambasada Republicii Moldova în Franţa nu a prevăzut organizarea repatrierilor şi a contactat operatorul de transport, care ar putea alege să-i readucă la Paris. „Marţea viitoare, Republica Moldova organizează un zbor charter din Paris pentru a-şi repatria cetăţenii blocaţi în Franţa. Avionul dispune de 180 de locuri, dintre care 130 sunt încă libere”, a mai precizat Vizir.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce draq cauta căcatii aia prin Europa?

  2. Sa spuna si ei ca merg la sparanghel si osa ii lase nemti

  3. Spatiul Schengen este distrus.

  4. 234 in 3 autocare deci o medie de 78 pasageri pe autocar. Stau că sardelele. Mi se pare normal sa nu i lase. Dacă mai pui și 2,3 șoferi iese peste 80 in fiecare. Fiecare autocar e focar.