G4Media.ro

Bilanț optimist: Doar 218 noi cazuri de infectare cu coronavirus în România…

sursa foto: IGSU

Bilanț optimist: Doar 218 noi cazuri de infectare cu coronavirus în România / Numărul total al bolnavilor ajunge la 10.635

Grupul de Comunicare Strategică anunță 218 noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul cazurilor urcând la 10635. Au fost realizate 5043 de noi teste. Este unul dintre cele mai bune bilanturi din ultima perioada, cand erau raportate de regula peste 300 de cazuri de imbolnaviri zilnic. Vineri, de pildă, au fost confirmate 321 de cazuri de infectare.

Redăm mai jos comunicatul

”Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.635 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.890 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 218 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.009 de persoane. Alte 26.159 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 126.645 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 579 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.589 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 483 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 5.218 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.408.178 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.482 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus):

1.157 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 73 de cetățeni români aflați în străinătate, 19 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. De ce mai stam izolati?

    • Pentru ca unii dintre noi asa s-au nascut,se pare.

    • Sa intram in depresie! Sa poata ei fura ,ca deh, e stare de urgență….kk pe ei,indiferent de partid

    • Fiindca tendinta de scadere trebuie sa fie confirmata pe un interval de timp mai lung nu doar de la o zi la alta.
      Au mai fost caderi urmate a doua sau a treia zi de cresteri semnificative.
      De aceea ar fi relevant un grafic cu numarul de infectari noi reprezentat explicit. Fara o imagine a evolutiei cresterii zilnice de la inceput, pentru multi, neobisnuiti cu analiza matematica, e o intrebare spontana: de ce nu iesim ca uite, azi a scazut?

  2. … dar au facut doar aprox. 5.000 de teste…

  3. Eu nu m-as lua dupa rezultatele din weekend cand laboratoarele de testare sunt inchise, normal se fac cam 8000, sau asa s-au laudat, in plus e important unde se fac.

    Oricum daca va uitati pe worldometer la noi e ca un fierastrau graficul, ceea ce nu e normal, atat la cazuri noi cat si la morti, pentru ca se face raportarea cum se apuca, de asta intr-o zi pot sa moara 10 persoane (18 Aprilie), si in a doua 30 (19 Aprilie).

    Vom vedea ce va fi dupa 15 mai cand se vor scoate restrictiile, eu m-as pregati pentru al doilea val, dar vom vedea, se poate sa nu fie asa daca o sa poarte masti si vor avea putina grija, totusi…

    • Parca după Paști tb w fost e vârful, acum după relaxare,pe urma băgați că în August că îs concedii, apoi în Sept că începe școala. Of, săracul bol de sare.

    • Total de acord. Au fost facute 5.043 teste. Si saptamana trecuta au fost zile cu mai putine cazuri (chiar si decat azi, sub 200).

    • @george Si aici in Germania graficul cazurilor zilnice, raportate de Robert Koch-Institut, tot ca un fierastrau arata. Mai mult, ei chiar fac grafice si in functie de data imbolnavirii si in functie de data raportarii pentru ca si aici si-au dat seama ca cele doua date sint diferite si e important sa fie cunoscute ambele. Se mai fac si ajustari de pilda sint cazuri care ajung in raport azi dar imbolnavirea a fost cu ceva timp in urma. Cazurile sint adaugate la cifra din ziua imbolnavirii. Ideea e ca nu cifrele absolute sint cele mai importante cit tendintele …
      Daca numarul de testari creste si numarul de cazuri detectate scade, atunci e bine …

    • @Ioan Dacid
      Varful de dupa Paste urmeaza sa se observe in urmatoarele zile. De urmarit evolutia saptamana viitoare.
      Din observatiile personale cu o raza de 200m plus rudele 🙂 , oamenii s-au conformat, dar din ce aud de pe la alte surse, n-as baga mana-n foc ca nu s-a produs un salt…
      Din pacate nu exista o masuratoare cu raspuns imediat.
      Timpul de asteptare pentru masurarea unui efect este cam de la 5 la 15 zile

    • Desensibilizarea

      În trecut, atunci când populației i s-au impus schimbări, oamenii ar fi ieșit pe străzi, să protesteze și chiar să se revolte. Motivul principal al acestor conflicte se datorează faptului că schimbarea a fost anunțată clar de conducători și înțeleasă de populație. Era bruscă și efectele sale puteau fi analizate și evaluate clar. Astăzi, când elita are nevoie ca o parte a agendei sale să fie acceptată de către public, aceasta se face prin desensibilizare. Ordinea de zi (agenda), care poate contraveni intereselor publice, este prezentată lent, treptat și repetitiv către lume prin filme (implicând-o astfel în plan), videoclipuri muzicale (care o fac cool și sexy) sau știri (care o prezintă ca soluție la problemele actuale). După câțiva ani de expunere a maselor la o anumită agendă, elita prezintă deschis conceptul către lume și, datorită programării mentale, este întâmpinat cu o indiferență generală și este acceptată pasiv. Această tehnică provine din psihoterapie.

      ”Tehnicile psihoterapiei, practicate pe scară largă și acceptate ca mijloc de vindecare a tulburărilor psihologice, sunt și metode de control al oamenilor. Ele pot fi utilizate sistematic pentru a influența atitudinile și comportamentul. Desensibilizarea sistematică este o metodă utilizată pentru a dizolva anxietatea, astfel încât pacientul (publicul) nu mai este tulburat de o anumită frică, de teama de violență, de exemplu. […] Oamenii se adaptează la situații înfricoșătoare, dacă sunt expuși suficient la ele.”

      – Steven Jacobson, Mind Control in the United States / Controlul minții în Statele Unite

  4. Daca s.ar vrea ar fi posibil administrare de tratament corect- , dar nu face parte din plan ,se vrea sa fim umili si supusi fara adunari,fara socializare,cu botnite la gura, este la fel in toata europa

  5. Eu nu înțeleg de ce dacă există o capacitate de testare de 8000 de teste (pe care o consider încă mică în comparație cu alte state, dar asta e), de ce nu se lucrează constant cu această capacitate? Ba sunt 8000 de teste, ba 5000, ba 7000, ba 6500, ba 4000.

    Iar testele astea sunt la grămadă, nu se vorbeşte de câte teste au fost făcute unor persoane noi şi nu celor deja infectate. Automat dacă numărul pacienților infectați creşte, creşte şi capacitatea lor de testare, dar câte teste sunt făcute pe noi persoane, căci ştim că numărul lor de azi e 218. Suntem informați, dar cu informații fragmentate.

    Poate sunt detalii, dar încă nu pot să spun „ce bilanț optimist”. Simt că noi stăm în case, dar nu se arată că este folosit la maxim avantajul ăsta.

    Îmi doresc sincer ca lucrurile să fie aşa de fapt, optimiste. În curând urmează să ne reluăm activitățile şi toți vrem să credem că ce-a fost mai greu a trecut.

    • Aparent, pana una alta capacitatea de testare este limitata de factorul uman.
      Poate ca exista material pentru de doua ori mai multe teste, dar cine sa le faca efectiv?
      Oamenii, specialistii calificati, nu se fabrica in acelasi ritm. Ar trebui sa aducem inapoi in tara cateva mii de specialisti.

    • Ai dreptate. Şi ştiu lucrul ăsta, dar uit mereu că nu sunt suficienți specialişti, că sunt oameni, nu roboți, şi probabil fiind şi puțini şi presiunea e mare… Cred că mi-am făcut speranțe când am văzut declarațiile şi când am văzut că săptămânal sunt două vârfuri de teste, mi-am zis că posibilități sunt. Situațiile scad la o medie de 4000-5000 de teste şi poate ar trebui să consider asta ca fiind posibilitatea noastră, ca să nu mai am aşteptări… Să vedem cum va fi zilele viitoare când vor creşte iar testările

  6. Intre timp, în Suedia este același bilanț pozitiv, doar ca economia nu a fost sacrificata, oamenii stau la terase, fac o plimbare relaxanta. Spitalele nu sunt full, treaba e ok. Se pare ca Suedia da o mare muie tuturor și arată că nu era nevoie de atâta disperare, ci puțină cumpătare.

    • @Gabi Ar fi interesant sa ne spuneti si sursa informatiei ca Suedia are bilant pozitiv. Potrivit John Hopkins University in Suedia trendul e crescator de vreo patru cinci zile. Numarul deceselor este si el relativ mare – aproape 2200 – la o populatie de 10 mil. Cred ca e prea devreme sa spunem daca „modelul suedez” a fost bun sau nu.

  7. Iar aţi început, bocitoarelor? Când sunt multe cazuri nu e bine, când sunt puţine, iar nu-i bine. Vă jeluiţi toată ziua!