G4Media.ro

21 de localităţi din 10 judeţe sunt afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase,…

sursa foto: Pixabay

21 de localităţi din 10 judeţe sunt afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, anunță duminică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Oficialii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că în 21 de oraşe şi comune din 10 judeţe au fost afectate de fenomenele meteo şi de ploile torenţiale din ultimele ore. Pentru gestionarea efectelor de vreme rea, peste 2000 de pompieri au intervenit cu peste 1300 mijloace tehnice în sprijinul autorităţilor locale şi al cetăţenilor din zonele afectate de vremea nefavorabilă.

„În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate astăzi, 12 decembrie, în intervalul orar 7.00-10.00, vremea rea a produs efecte în 21 localităţi din 10 judeţe: Argeş, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Mehedinţi, Maramureş, Prahova şi Vâlcea”, informează, duminică, IGSU.

Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 7 case, 3 beciuri, 7 curţi, o anexă gospodărească, dar şi pentru degajarea a şase copaci căzuţi pe carosabil, fiind afectate două imobile şi un autoturism.

„Cel mai grav afectat a fost judeţul Prahova, pe raza localităţii Sinaia unde s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiş, fiind în pericol trei case. Preventiv, trei persoane s-au autoevacuat la rude”, precizează sursa citată.

Traficul rutier a fost temporar blocat pe drumul naţional 10 din cauza pietrelor căzute de pe versanţi.

„Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, mai transmite IGSU.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...