G4Media.ro

2 milioane de euro are de achitat Taromul pasagerilor care au rămas…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

2 milioane de euro are de achitat Taromul pasagerilor care au rămas blocați în aeroporturi, după greva mascată a piloților, de luni

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat la Digi24 că piloții Tarom au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții conducerii companiei și că s-a semnat un acord.

„Aseară au stat până târziu și au semnat un acord, dar eu aș face un apel pe viitor, indiferent cine va fi la guvernare, sau cine va fi în managementul companiei, să fie aleasă calea normală, când sunt asemenea revendicări, să nu mai pună pasagerii în situația pe care am avut-o luni”, a transmis Grindeanu. El a adăugat că dacă piloții ar fi anunțat din timp că sunt în grevă, oamenii n-ar mai fi venit în aeroporturi să doarmă pe jos, își găseau soluții.

În urma calculelor, Tarom va avea de achitat în jur de 2 milioane de euro; pe de-o parte vor fi returnate costurile biletelor pasagerilor, iar pe de altă parte sunt implicate despăgubirile conform normelor europene, între 200 și 600 de euro. „În ziua respectivă Tarom a încasat 1 milion de euro. Acum pe lângă acest milion mai trebuie să pună încă unul ca să le achite oamenilor despăguburile”, a spus Sorin Grindeanu.

Oficialul a reamintit că s-au obținut cu greu 100 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru restructurarea companiei Tarom, exprimându-și încrederea că în perioada următoarea, conducerea companiei va face demersuri pentru a pune în aplicare un plan de restructurare. „Noi am primit 100 milioane de euro, cu eforturi, de la Comisia Europeană (…) După 15 ani de pierderi, sper ca Tarom să intre pe un făgaș corect. Banii s-au dat în acest scop, ca această companie să fie salvată (…) Mie nu mi-a picat deloc bine toată această poveste (greva mascată a piloților – n.red). Nu înseamnă că n-am înțeles că mare parte din revendicări erau fundamentate, dar modul în care s-a întâmplat această acțiune nu am cum să o aprob. O spun încă o dată, arată lipsă de respect față e oameni”, a mai spus Grindeanu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai este simplu, sa achite domnii piloti care au fost ‘indisponibili’ fara dovezi medicale, din buzunarul propriu. Intotdeauna pilotii Tarom s-au considerat zei. Cei mai buni…si de fapt au facut , multi dintre ei greseli, unele fatale, cazul Balotesti, zborul unui A310 spre Paris, aterizari aiurea pe luciu de apa cu TU154 pe vremea lui Ceausescu si multe altele pe care noi cei din bransa aviatie le cunoastem. Ai nostri piloti vor remuneratie ca cei de la marile companii occidentale? Ei bine sa faca performanta atunci. Sa nu uitam ca majoritatea companiilor aeriene fac profit si nu stau ca Tarom la mila statului sau a Comisiei Europene.