G4Media.ro

180 de milioane de lei pentru modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Tulcea /…

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Delta Dunarii Tulcea

180 de milioane de lei pentru modernizarea și dezvoltarea Aeroportului Tulcea / În 6 ani a avut 6.000 de pasageri, o medie de 0,3 pe zi

Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea va avea 180 de milioane de lei la dispoziție, finanțare europeană, pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene, informează Agenția de presă Rador.

Se investește în modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973), dar și în construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave.

Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare, 190 de pasageri la ore de vârf.

Conform unei analize a aeroporturilor regionale din țară, realizată de Ministerul Dezvoltării reiese că Aeroportul Tulcea a avut în perioada 2015-2021 doar 6.043 de pasageri, cei mai puțini din toate aeroporturile civile din țară. O medie de 0,3 pasageri pe zi.

În 2021 de aici au decolat și aterizat doar 73 de pasageri. Mai mult de jumătate din numărul total al pasagerilor care au trecut prin acest aeroport au făcut-o în anul 2017, de departe cel mai prolific an, cu 4.232 de pasageri.

În total, în această perioadă s-au operat 232 de curse aeriene.

Aeroportul este operațional din 1952, iar în 2018 a intrat într-un proces de modernizare plătindu-se atunci 12 milioane de euro, fonduri UE. Aeroportul a fost redeschis în 2020, când a avut 30 de pasageri.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. O idee excelenta, dupa construirea podului peste Dunare acesta poate deveni aeroportul zonei BR – GL – TL.

 2. Bey, grea e matimatica. 6000 calatori in 6 ani inseamna in medie 1000 pe an. Cum un an are 365 de zile, inseamna in medie 2.73 pe zi, nu 0.3.

  • „Redactia” e praf atat la matematica, gramatica, traducere+adaptare cat si la exprimarea in limba romana. Virgule si ghilimele peste tot.

  • E posibil sa se fi calculat din totalul zilelor cu zboruri, ma indoiesc ca la Tulcea ateriza in fiecare zi un avion.

  • @Cata: ca sa fie cum zici tu ar trebui sa fie 20000 de zile cu zboruri in 6 ani. Esti bun de angajare la G4.

  • oricum e ridicol de putin

 3. autostrada nu este un terminal Ea vine si se duce spre destinatii serioase Aici e vorba ca sint multi bani pentru nimic

 4. „Medie de 0,3 pasageri/zi”….brava „afacere”….
  Nu ma mir: din 2007 de cand Romania a aderat la UE citesc despre Miliarde Euro absorbite, dar NU vad deloc unde s-au dus Miliardele alea de Euro!
  Ce a FACUT Romania din 2007 incoace cu Miliardele de Euro absorbite: Zero Autostrazi moderne, ZERO Spitale moderne, ZERO Poduri moderne, ZERO diguri moderne, ZERO sisteme de irigatii moderne, cateva scoli reabilitate si sute ramase cu WCul in fundul curtii….
  Asa si cu Aeroportul din Tulcea… politrucii locali au bifat „un proiect”, desi sunt bani aruncati pe apa sambetei….cat ii ajuta pe locuitorii zonei si mai ales DACA va ajuta la dezvoltarea zonei e greu de spus…

 5. Pont pt. „jurnalist/a”, cand mergi la piata, ia pe cineva cu tine sa nu-si bata joc taranii de tine :))