G4Media.ro

The Carnival, unul dintre cele mai mari evenimente de street food &…

The Carnival, unul dintre cele mai mari evenimente de street food & street art din Europa, revine în București între 6 și 8 septembrie

Pentru al patrulea an la rând, între 6 și 8 septembrie, Bucureștiul devine capitala europeană a mâncării street food, pentru că începe festivalul The Carnival. Timp de trei zile, Romexpo devine gazda celui mai mare festival gastronomic de pe continent care va aduce împreună cele mai populare food truck-uri din România, artiști stradali și acrobați colorați.

The Carnival propune mâncarea street food din peste 10 bucătării internaționale.

Cea de-a patra ediție a The Carnival a adus și un proiect de CSR. Organizatorii și-au propus să ofere experiența The Carnival și celor care nu se pot bucura de astfel de evenimente. Pe data de 23 august, o parte a festivalului de street food a ajuns în în tabăra HOSPICE de la Adunații Copăceni. Acolo au fost găzduiți, în acea perioadă, copii care au pe cineva drag bolnav sau au pierdut unul dintre părinți, iar cel puțin pentru câteva zile, aceștia au fost ajutați să uite de suferința cu care se confruntă încă de la vârste fragede. Timp de o zi, aceștia s-au bucurat de mâncare și deserturi street food savuroase, într-o atmosferă colorată și prietenoasă.

The Carnival aduce și anul acesta surprize. Iată care sunt 7 dintre lucrurile care nu trebuie ratate în cele trei zile de festival:

1. Călătoria culinară în jurul lumii

Peste 60 de food truck-uri din România vor jongla cu sute de preparate din 10 bucătării internaționale. Fiecare dintre ele are o poveste, pe care au creat-o chiar proprietarii lor, tineri care au călătorit prin toată lumea pentru a culege cele mai bune rețete. Așadar, veți regăsi burgeri suculenți în combinații inedite, frigărui de berbecuț originare din zona Abruzzo, pizza napoletană, pulled pork și hot dogs americani, wurști autentici bavarezi, tacos, burritos ca în Mexic, arepas columbiene, paella spaniolă, paste, grills&barbecues și multe alte surprize asiatice. Și lista de deserturi este la fel de generoasă. Aceasta cuprinde churros, clătite, înghețată sau gaufre belgiene. Vă așteptăm să le degustați și să le aflați povestea la The Carnival!

2. Dinner In The Sky

The Carnival a pus mereu mâncarea în contexte inedite, iar cei care doresc o cină printre nori, departe de firul ierbii, sunt așteptați la Dinner In The Sky. Preparatele gourmet și vinurile de calitate sunt asezonate cu o priveliște panoramică deasupra Bucureștiului.

3. Gătești virtual cot la cot cu chef Adi Hădean

Pentru cei care și-au dorit vreodată să gătească împreună cu Adi Hădean, The Carnival oferă această șansă, cel puțin virtual. Doritorii sunt așteptați la studioul Chroma unde își vor putea face scurte video-uri în care vor apărea gătind alături de celebrul chef.

4. Muzică live de calitate

Fiecare seară de festival are o tematică aparte care îi reunește pe artiștii ce vor urca pe scenele festivalului The Carnival. Pe 6 septembrie are loc Friday Fiesta, unde headlineri sunt Subcarpați, Cred Că Sunt Extraterestru, Basska și mulți alții. Sâmbăta stă sub semnul Saturday Beats cu un show exploziv al artiștilor Sunnery James & Ryan Marciano, Peter Bjorn and John, Asian Dub Foundation Sound System și mulți alți artiști locali. Carnavalul se va încheia cu un Sunday Picnic, când pe scenă pe scenă vor urca Nouvelle Vague, Balthazar, Hindi Zahra, FiRMA, The Mono Jacks, Byron și mulți alții.

5. We Love Retro și Funk Rock Hotel

Pentru prima dată The Carnival va include sub umbrela sa și evenimente speciale precum We Love Retro care îi va aduce pe scenă pe No Mercy, Nana, Coolio sau Rednex, Funk Rock Hotel al cărui line up este format din: Omul cu șobolani, Paraziții, Alternosfera sau E.M.I.L și Battle Arena Showcase care îi va aduce pe scenă pe Nane, Celula de criză și Motanu’.

6. Momente de street art

În cele trei zile de festival, vor avea loc momente cu acrobați colorați, spectacole de magie și jonglerii cu flăcări. Participanții vor putea să își lase frâu liber imaginației și să își creeze propria melodie cu ajutorul Grande Piano, instrumentul de artă stradală care a ajuns în marile orașe ale lumii. Mai mult, aceștia vor fi întâmpinați de Jokerul The Carnival, înalt de 5 metri și realizat din sârmă de cel mai talentat artist din domeniu- Paul Cordoș.

7. Gașca Zurli- spectacol special în Kids Corner

The Carnival este un festival pentru întreaga familie. Anul acesta organizatorii The Carnival vor construi cea mai mare zonă pentru copii de până acum. Sâmbătă, 7 septembrie, este programat și un concert Gașca Zurli în perimetrul The Carnival.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează