G4Media.ro

14 drumuri judeţene sunt blocate în Iași. Consiliul Judeţean: Fenomenele meteo se…

Sursa foto: Captură video

14 drumuri judeţene sunt blocate în Iași. Consiliul Judeţean: Fenomenele meteo se vor intensifica. Facem apel la populaţie să limiteze deplasările între localităţi

Un număr de 14 drumuri judeţene din Iaşi sunt închise circulaţiei din cauza ninsorii şi a viscolului, autorităţile făcând apel la şoferi să evite deplasările între localităţi, anunță News.ro.

Potrivit Consiliului Judeţean Iaşi, în urma avertizărilor de ninsori şi viscol, Direcţia Judeţeană de Drumuri Iaşi a iniţiat şi semnat în cursul zilei de marţi, 4 aprilie, un contract subsecvent pentru prestarea de servicii de deszăpezire.

“Au fost contractate toate utilajele disponibile pentru a operaţionaliza drumurile judeţene. Din păcate, numărul acestora este limitat de faptul ca ele trebuie dislocate din alte activităţi şi reechipate pentru intervenţie pe timp de iarnă“, mai precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Totodată, aceştia susţin că intervenţia utilajelor este îngreunată întrucât mai multe vehicule neechipate corespunzator au derapat.

“Unul dintre utilajele de deszăpezire a fost avariat de un tir şi se lucrează pentru repunerea în funcţiune. Mai multe sectoare de drum judeţean sunt blocate în acest moment şi se fac eforturi pentru a se interveni cu prioritate în zonele unde sunt semnalate maşini blocate. Evaluarea făcută acum împreună cu meteorologii arată că fenomenele meteo se vor intensifica, codul portocaliu urmând a fi prelungit până joi. De aceea, facem apel la populaţie să limiteze deplasările între localităţi. Împreună cu organele abilitate, se evaluează necesitatea de a întrerupe temporar traficul pe sectoarele de drum critice pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină şi să remedieze situaţia“, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...