G4Media.ro

O criză ecologică ameninţă Serbia: Apele Timişului au adus tone de gunoaie…

Captura Digi24

O criză ecologică ameninţă Serbia: Apele Timişului au adus tone de gunoaie din România/ Locuitorii din Voivodina sunt furioşi pentru că se repetă scenariul din 2014

Locuitorii localităţilor situate de-a lungul râului Timiş au rămas neplăcut impresionaţi de imaginea apelor râului, de obicei atât de curate şi de frumoase şi care oferă numeroase locuri de picnic, camping şi excursii, scrie publicația sârbă Telegraf, citată de Rador

Nenumărate sticle de plastic, pungi, saci şi leşuri de animale plutesc în mijlocul albiei râului. Odată cu creşterea nivelului apei (potrivit datelor Institutului RHMZ, este vorba de 202 cm în dreptul localităţii Jaša Tomić şi de 78 cm la Sečanj în ultimele 24 de ore), râul a început să aducă şi gunoaie şi vegetaţie, până atunci oprite în alte locuri din amonte, şi probabil şi deşeuri provebind din ţara vecină.

Potrivit ultimelor informaţii, la data de 3 mai a fost deschis barajul de la Tomaševac, şi întreg conţinutul respectiv a continuat să plutească pe râu. În acest moment, deşeurile mici trec fără probleme pe sub baraj, se monitorizează deplasarea deşeurilor mai mari, dar cea mai mare problemă sunt tonele de deşeuri din plastic care continuă să sosească.

Conform cursului râului, deşeurile vor ajunge la Pančevo, apoi se vor vărsa în Dunăre şi, până la urmă, se vor întoarce tot în România.

Când o situaţie similară a apărut în anul 2014, toată lumea a fost nedumerită.
Localităţile ameninţate de cantitatea imensă de gunoi: Jaša Tomić, Boka, Sutjeska, Sečanj, Neuzina, Pančevo, Botoš, Tomaševac, Orlovat, Uzdin, Idvor, Farkaždin, Sakule, Čenta, Opovo, Sefkerin, Glogonj şi Jabuka, toate din Voivodina.
Astăzi, când se petrece acelaşi lucru pentru a doua oară, locuitorii Voivodinei sunt supăraţi.

A treia oară nu vor mai tăcea, ameninţă ei.

Vezi aici imagini de a precedenta poluare din 2014

Sursa: Telegraf/ Rador/ Traducerea: Ruxandra Lambru

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Românica ați făcut-o praf, acum treceti la țările vecine, meltenilor?

  2. Tiganomania, asta e tara cu care ne mândrim

  3. Nu exista, e de la ei.

  4. Voi cu comentariile împotriva României, ați fost prin Serbia? Credeți ca la ei e luna prin păduri sau ce? Dacă curgeau râurile dinspre ei, va asigur ca și noi ne plângeam de gunoiul adus.

    • Romania e frumoasa, dar murdara. De ce nu recunoastem faptul ca, romanul e certat cu doamna curatenie? Ii este greu sa dea drumul la apa…sa se spele… Arunca peste tot…nu ii pasa. Romanul nu este responsabil! Las’ ca la vara-i cald. Cat despre vecinii nostri – sarbi… ne dau clasa la tot! Daca vezi la ei un teren in paragina …. atunci comentam.

  5. Na ma ….a relansat Veorica exportul in tarile vecine. Sa nu va mai aud ca o criticati!