G4Media.ro

11 persoane arestate de Poliția britanică în legătură cu abuzurile rasiste online…

sursa foto: Facebook\ Marcus Rashford

11 persoane arestate de Poliția britanică în legătură cu abuzurile rasiste online la adresa jucătorilor care au ratat penaltiuri în finala Euro 2020

Poliţia britanică a arestat 11 persoane în legătură cu abuzurile rasiste online la adresa jucătorilor englezi Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, care au ratat la loviturile de departajare din finala Euro-2020, pierdută în faţa Italiei, informează mirror.co.uk.

Până acum, poliţiştii au reţinut zece bărbaţi şi o femeie, suspectaţi de mai multe infracţiuni, inclusiv comunicări rău intenţionate şi încălcarea articolului 127 din Legea privind comunicaţiile din 2003.

Unitatea de poliţie a fotbalului din Marea Britanie precizează că are mai mult de 600 de rapoarte din toată ţara, din care 207 au fost de natură penală, iar 35 dintre aceste conturi au sediul în Marea Britanie.

Dintre cele 207 de postări, 123 de conturi sunt înregistrate de persoane din străinătate şi detaliile acestora sunt transmise autorităţilor din ţările respective. Unitatea aşteaptă date de la reţelele de socializare privind restul de 50 de conturi.

Cei reţinuţi până acum în operaţiunea Unităţii de poliţie a fotbalului au vârste cuprinse între 18 şi 63 de ani.

Toţi cei reţinuţi au fost ulterior eliberaţi pe cauţiune sau sub control judiciar.

„Există oameni care cred că se pot ascunde în spatele unui profil de socializare şi pot posta astfel de comentarii respingătoare fără grijă. Ei trebuie să se gândească de două ori înainte. Avem anchetatori care caută în mod proactiv comentarii abuzive în legătură cu meciul şi, dacă ating un prag penal, cei care postează vor fi arestaţi. Ancheta noastră continuă în ritm susţinut şi suntem recunoscători celor care şi-au găsit timp să ne raporteze postări rasiste. Complexitatea investigării abuzurilor pe reţelele sociale nu poate fi subestimată. S-a depus multă muncă pentru identificarea acestor 11 persoane. Aş dori să mulţumesc Facebook, Instagram şi Twitter pentru că au răspuns prompt solicitărilor noastre. Între timp, căutăm un angajament cu jucătorii înşişi pentru a ne oferi sprijinul şi căutăm contribuţia lor pentru ancheta noastră şi urmăririle ulterioare”, a declarat Mark Roberts, şeful unităţii.

FA a salutat arestările efectuate ca parte a anchetei „cu privire la comentariile rasiste respingătoare adresate jucătorilor englezi după finala Euro 2020”. De asemenea, federaţia solicită companiilor de socializare să facă mai multe în combaterea abuzurilor şi îndeamnă guvernul să fie puternic implicat în eradicarea rasismului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Very nice!

  2. Pai la cati au postat similar pe aici vis a vis de romi si evrei doar un ultimele 2 luni, o puscarie s-ar umple cu siguranta.

  3. Ministerul Britanic al Adevărului și-a intrat în rol!

  4. S-a umplut Europa de tigani de nisip. In Timisoara sunt tot mai multi negrotei pe strazi. Trist

  5. Aaaa,sí despre unguri nimik n-ai vazut Domnule Statistician?

    • Romanii nu au nimic cu ungurii,chiar îi apreciază. Doar circulă niste bancuri,destul de reusite.
      Oamenii se feresc de săraci și de hoti.

  6. cine a mai auzit de o democratie sa impuna ce sa-ti placa si ce sa nu-ti placa? sa le dai inchisoare pentru exprimarea parerii maine poimaine inchisoare ca nu te-ai vaccinat apoi ca nu ai votat cu cine trebuie