G4Media.ro

103 cetățeni români și familiile lor din Fâșia Gaza vor trece frontiera…

Sursa foto: Pixabay

103 cetățeni români și familiile lor din Fâșia Gaza vor trece frontiera de la Rafah și vor ajunge în Egipt, anunță Ministerul român de Externe/ Evacuarea va avea loc marți

Ministerul român de Externe a anunțat, marți dimineață, că 103 cetățeni români și familiile lor din Fâșia Gaza au trecut frontiera de la Rafah și au ajuns în Egipt. Ei vor fi evacuați din Egipt în cursul zilei de marți, mai anunță autoritățile:

  • ”Un număr de 103 cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopții trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt. Aceștia au fost informați de către reprezentanții Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse”, arată MAE.

Românii vor fi transportați inițial în Cairo, de unde vor fi îmbarcați într-o cursă aeriană specială, anunță MAE:

  • ”În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetățenilor români, respectiv asistența consulară specifică. Ulterior, cetățenii români și familiile acestora vor fi preluați de către reprezentanții Ambasadei României în Republica Arabă Egipt și cele două echipe mobile, care îi vor însoți până la Cairo, de unde vor ajunge în România prin intermediul unei curse aeriene specială. Totodată, Celula de Criză Interinstituțională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autoritățile egiptene și israeliene în vederea finalizării operațiunilor de evacuare pentru ceilalți cetățeni români și membrii de familie ai acestora care au solicitat sprijin și încă se află în Fâșia Gaza”, se mai arată în comunicatul Ministerului român de Externe de marți.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...