G4Media.ro

10 români și 5 cetățeni străini, prinși pe Aeroportul Sibiu cu documente…

10 români și 5 cetățeni străini, prinși pe Aeroportul Sibiu cu documente false legate de COVID. S-au întocmit dosare de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale

Polițiștii de frontieră de pe Aeroportul internațional Sibiu au descoperit 15 cetățeni care au prezentat documente suspecte de a fi false ori falsificate de la 1 iulie, intrării în vigoare a certificatelor digitale Covid-19 utilizabile pentru călătoriile în UE, anunță Turnul Sfatului.

Scopul celor care folosesc certificate digitale falsificate la intrarea în țară prin punctul de frontieră din Aeroportul internațional Sibiu este acela de a nu intra în carantina de 14 zile, instituită de Direcția de Sănătate Publică pentru cei care vin din zonele roșii și nu sunt vaccinați. ”Au fost identificați 15 cetățeni (zece cetățeni români și cinci cetățeni de altă naționalitate) care au prezentat documente asupra cărora există suspiciuni că sunt false/falsificate, documente care atestă faptul că au fost vaccinați anti-Covid-19 sau că anterior au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2. În prezent, în cazurile mai sus menționate se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, susțin polițiștii de frontieră din cadrul aeroportului sibian în urma unei solicitări transmise de Turnul Sfatului.

Triajul epidemiologic în punctul de trecere a frontierei se realizează de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

La nivel național, până la începutul acestei luni, polițiștii de frontieră au descoperit 69 de români care au încercat să se reîntoarcă în țară folosind certificate false ori falsificate.

Conform Codului Penal, falsul în declarații se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar uzul de fals se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Sursa foto: Pxfuel.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. am trecut acum doua saptamani prin aeroportul Sibiu, unde o tanti ne „scana” codul QR, privind la el pret de 2 secunde de la distanta de aprox. un metru… si daca-i aratam codul de pe batonul de ciocolata il accepta! ca sa nu mai spun, ca iti dadea un colt de hartie cu doua patratele, la unul scria fara carantina iar la celalalt cu carantina, iar doamna bifa cu pixul :))) oricine putea da la controlul pasapoarte alt colt de hartie, mai ales ca nu ti-l oprea dl. politist de frontiera
    Cum i-o fi prins pe cei 15 „infractori” nu stiu, o fi primit doamna intariri

  2. Inscrisuri oficiale?parca erau facultative sau ce daca intri un pic in carantina chiar daca esti sanatos ?si cu tampon negativ e ilegal ?ba unde.s drepturile,unde.s libertatile de libera circulatie a persoanelor sanatoase ,voi chiar vreti sa discriminati 20 de milioane de romani?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.