G4Media.ro

10.000 de ruși au ieșit să manifesteze în favoarea guvernatorului provinciei Habarovsk,…

10.000 de ruși au ieșit să manifesteze în favoarea guvernatorului provinciei Habarovsk, arestat săptămâna trecută ca suspect de crimă

Guvernatorul provinciei ruse Habarovsk, Serghei Furgal este membru al Partidului Liberal Democrat. El a câştigat în 2018 alegerile din provincie în faţa unui contracandidat din formaţiunea de guvernământ Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin.

Săptămâna trecută, Serghei Furgal a fost arestat și dus la Moscova, acuzat fiind că ar fi implicat în organizarea asasinatelor mai multor oameni de afaceri, în urmă cu 15 ani. El riscă condamnare la închisoare pe viaţă.

Reuters relatează că sâmbătă au ieșit pe stradă cel puțin 10.00 de persoane din orașul Habarovsk, pentru a demonstra în favoarea lui Serghei Furgal.

Demonstranţii au mărşăluit pe şoseaua care traversează oraşul Habarovs. Unii au cerut eliberarea lui Furgal, alţii – un proces deschis şi transparent.

Svetlana, o manifestantă între două vârste, care purta mască de protecţie, a declarat agenţiei Reuters că localnicii nu sunt descurajaţi de acuzaţiile la adresa guvernatorului şi că mulţi politicieni ruşi au un trecut întunecat, deoarece ultimii ani ai Uniunii Sovietice au fost marcaţi de corupţie şi infracţiuni. „Oamenii au venit aici pentru a-şi apăra dreptul la vot: l-am ales, aşa că daţi-ni-l înapoi”, a cerut ea, conform Agerpres.

Cu o săptămână în urmă, la Habarovsk a avut loc un alt protest neautorizat, cu 10.000 până la 12.000 de participanţi.

În Rusia au avut loc proteste şi după succesul referendumului constituţional de acum trei săptămâni, care îi permite lui Putin să rămână la putere încă 16 ani. Săptămâna trecută, la Moscova au fost arestaţi zeci de protestatari din câteva sute.

Sursa Foto: Reuters/Evgenii Pereverzev/Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Rușii nu pot alege decât niște criminali, probabil. Ăștia le dau lor încredere, csf?

 2. Asa va vreau, oameni buni! Oameni curajosi care s-au saturat de Putin!

  • Începe „contagiunea”, probabil. Și inundațiile din cele 27 de provincii chineze. pericolul distrugerii monstruosului baraj, 2 valuri de epidemie, lagărele de muncă. situația din Hong Kong cred că vor avea ca finalitate dispariția PCC. Tembelii din presa mainstream ne iau de proști povestindu- ne de revenirea economiei chineze.

 3. Nui nimic, dacă era de la Putin din partid, putea sa fie și Jack Reaper și tot nu aveau treaba cu el

 4. Care sunt cele 2 limite? „o manifestantă între două vârste” :))

 5. Svetlana purta mască de protecție.sobolanii care ne conduc,ii conduc și pe ei.zahar,aur, argint, diamant

 6. Am văzut-o într-un film al lui Tarkovski.in fugă

 7. Alegeri in Rusia :)))))) Dar măcar nu e moarta toata Rusia, cei din regiunea Habarovsk încă sunt vi și la fel ca majoritatea rușilor nu cred în Putin dar le e frică de dictatură .
  Articolul e bun chiar de aur pentru că ne scoate liman TROLII BOLȘEVICI ( @Alex 1, etc).

 8. De ce ne-ar interesa aceasta stire ?

 9. Lipseste un amanunt cu totul esential din stirea asta, unul prezent in sursa articolului (AP): Serghei Furgal este considerat un rival al lui Putin.
  In plus cifra de 10000 de persoane este una inaintata de autoritati, adica de cei subordonati regimului Putin. Presa locala estimeaza intre 15000 si 50000 de persoane prezente.
  https://apnews.com/5b4f5e752ca6fb616810a6b462e27ded