G4Media.ro

1.200 de tone de sare, livrate de Salina Praid pentru drumurile din…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

1.200 de tone de sare, livrate de Salina Praid pentru drumurile din România și Ungaria

Solicitările sunt în creştere în acest an din partea firmelor de deszăpezire din ţara vecină care, în mod tradiţional, se aprovizionau cu sare din Ucraina, anunță Agenția de presă Rador,

Directorul Salinei Praid, Seprődi Zoltán, a declarat că livrările de sare pentru drumuri pentru firmele de deszăpezire din Ungaria au început în luna septembrie, iar luna trecută s-au început livrările de sare şi în România, pentru Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În total, până acum s-a livrat 1.200 de tone de sare.

Salina Praid dispune de o instalaţie performantă de măcinare şi sortare a sării, în valoare de un milion de euro, care a fost achiziţionată în 2019.

Tot procesul de măcinare, sortare şi preparare a sării se desfăşoară în subteran, în acest fel fiind rezolvată şi o problemă de mediu, întrucât vechea instalaţie de la suprafaţă producea, în timpul funcţionării, foarte mult praf de sare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Deszăpezirea cu sare e o mizerie, distruge astfaltul, caroseriile mașinilor și încălțămintea, distruge solul astfel încât nu mai crește nici iarba. Sunt locuri în Europa unde sarea e interzisă – în principal în țările nordice. Există metode mai puțin poluante – de exemplu clorura de calciu.

    • Da asa este dar exista un dar. 😁 Vezi care tari isi permit acest lux sau vezi tona de sare la poarta salinei si tona la clorura de calciu care in comparatie cu sarea e un lux. Intradevar sarea are dezavantajele lui dar pe aveasi principiu putem sa mancam mai sanatos doa somon in loc de carne de porc,asta daca ne tin balamalele portofelului. Suntem mici si rupti in cur.