G4Media.ro

​Brexit, amânat până pe 12 aprilie sau 22 mai, în funcție de…

​Brexit, amânat până pe 12 aprilie sau 22 mai, în funcție de evenimentele de la Londra. Alegerile europarlamentare vor consfinți o UE fără Marea Britanie

Șefii de stat și de guvern din UE, reuniți joi în Consiliul European, au preluat practic controlul asupra datei Brexit și i-au propus premierului Theresa May două opţiuni pentru amânarea cerută a ieșirii din Uniune după data prevăzută iniţial, 29 martie, potrivit concluziilor summitului european de la Bruxelles.

Astfel, în eventualitatea puțin probabilă că parlamentarii britanici aprobă săptămâna viitoare acordul de divorţ încheiat în noiembrie, statele membre UE sunt de acord să amâne data Brexit-ului pentru 22 mai, cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare.

Dacă însă Parlamentul de la Londra va respinge încă o dată acordul propus de premierul Theresa May, Brexit-ul va avea loc pe 12 aprilie 2019.

Decizia a venit la finalul unei ședințe – maraton de 8 ore a Consiliului European, în care Theresa May a eșuat în încercarea de a obține o prelungire până la finalul lunii iunie. Potrivit The Guardian, May nu le-a putut prezenta liderilor europeni un plan de rezervă pentru cazul în care Parlamentul britanic respinge încă o dată acordul propus.

Deși era anunțată o conferință de presă a președintelui Consiliului european, Donald Tusk, și a președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru a anunța concluziile summit-ului în legătură cu solicitarea Theresei May de a extinde Brexitul cu trei luni, un purtător de cuvânt al lui Tusk a anunțat că discuțiile vor continua și după cină, fără premierul britanic.

„Uniunea Europeană se angajează să acorde, înainte de 29 martie 2019, o extindere a Brexitului până în 22 mai, dacă acordul de divorț este aprobat de Camera Comunelor săptămâna viitoare”, se arată în draftul concluziilor, consultat de Reuters.

„Având în vedere că Marea Britanie nu intenționează să organizeze alegeri pentru Parlamentul European, nicio extindere nu este posibilă dincolo de această dată”, potrivit sursei citate.

Astfel, Consiliul propune ca 22 mai să fie termenul limită pentru ieşirea Marii Britanii din UE, cu o zi înaintea alegerilor europarlamentare (programate în 23-26 mai), respingând astfel propunerea premierului Theresa May privind o amânare până în 30 iunie.

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a anunţat miercuri că i-a scris preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru a solicita amânarea retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană până la 30 iunie, în urma respingerii de către parlamentul de la Londra a acordului convenit cu UE, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Sursa foto: Pexeles

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. STOP BREXIT !
  PARLAMENTUL britanic TREBUIE sa OPREASCA aceasta eroare istorica pt ca Referendumul nu a fost corect , poporul britanic nu a fost informat corect ce reprezinta Referendumul de fapt , ce consecinte are ! Daca era informat , NU ar fi votat Brexit ! Abia dupa Referendum oamenii au inteles ce inseamna Brexit si s-au tulburat ! Intreaga Europa a trait un soc !…

  Nu poti distruge o constructie atat de mareata cum este Uniunea Europeana , care a adus PACEA si PROSPERITATEA tuturor , dintr-o eroare de comunicare si informare ! NU E DREPT !…Liderii vizionari care au gandit/construit UE au dorit un spatiu al concordiei , au avut un IDEAL – o EUROPA MAREATA , adica UNITA , PUTERNICA , PASNICA si PROSPERA ! …Daca SE DEZBINA prin PLECAREA , rand pe rand , a cate unei tari – cu ce ramanem ?! …Pacea va fi spulberata !…Prosperitatea – spulberata ! …DEzordinea sociala se va instala pretutindeni , in toate tarile Europei !…NU PUTEM PERMITE ASTA !…

  Aproape 1 milion de cetateni britanici au semnat o petitie in doar cateva ore si care cer STOP BREXIT pt BINELE tuturor ! Nu doar cetatenii britanici ar fi afectati de aceasta nebunie istorica , ci toti cetatenii europeni !…NU TREBUIE SA PERMITEM ca RAUL sa puna stapanire pe Europa si pe intreaga lume ! …Pentru ca MARELE URS zambeste siret ca ii reuseste PLANUL DEZBINARII si CUCERIRII Europei fara arme , din interior macinat prin dezinformare si dezbinarea cetatenilor de buna-credinta !… Deci , STOP BREXIT !…

  Pentru BINELE TUTUROR , trebuie ca Londra sa REVOCE art. 50 si sa ANULEZE UNILATERAL Brexitul !…Vedeti ce se intampla la Paris !…Manifestatiile pasnice au fost deturnate , pas cu pas , spre manifestatii violente/distructive care provoaca haos si dezordine sociala de oameni infiltrati ai Marelui Urs care se razbuna pt toate sanctiunile economice primite de UE – si RAUL care se sadeste este abia la inceput ! De-aceea , este important sa nu-i reuseasca PLANUL DE DISTRUGERE prin haos social/economic/dezbinarea UE pe care l-a ticluit cu maiestrie !…STOP BREXIT !

  Pentru o EUROPA PUTERNICA , PASNICA , PROSPERA si UNITA ….STOP BREXIT !!!….

  STOP BREXIT, va implor !!!….

 2. „A failed state where you can’t even go for a sad wank” cum bine rezuma o prietenă din Liverpool referindu-se la Brexit+porn block din aprilie.

  Să se care. Iar peste 10 ani când majoritatea băbătiilor hrănite cu fake news marca Murdoch şi şovinism tembel marca puşca şi cureaua lată ce imperiu am fost o dată vor fi istorie, noua generație de europeni convinşi creată de Brexit poate intra în UE laolaltă cu Macedonia de Nord. Art. 49, baby. Fără rebate, cu Schengen, Euro, EPPO, etc. Bon vent, le ținem pumnii să nu izbucnească din nou războiul în Irlanda de Nord.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.