G4Media.ro

ZIUA EUROPEI. Șapte din zece români declară că se simt cetățeni europeni.…

ZIUA EUROPEI. Șapte din zece români declară că se simt cetățeni europeni. Ce arată Eurobarometrul pentru România la capitolul Economie?

 

Peste un sfert dintre români sunt de părere că situația financiară a propriei gospodării pentru acest an se va înrăutăți și doar unul din patru români este de părere că situația locurilor de muncă este satisfăcătoare la nivelul țării. Acestea sunt câteva dintre concluziile celui mai recent raport naţional Eurobarometru pentru România – Opinia publică în Uniunea Europeană Iarnă 2020-2021. Potrivit aceluiași raport, 26% dintre români evaluează situația economiei românești în 2020 că fiind bună; valoarea a scăzut cu 9 puncte procentuale față de anul precedent, ajungând în prezent la un nivel similar cu cel din 2018. În contextul unui an marcat puternic la nivel global de pandemia de coronavirus, mulți dintre cetățenii români apreciază integrarea în „familia europeană”: 77% consideră că UE joacă un rol-cheie în a garanta accesul la vaccinurile împotriva COVID-19.

Aproximativ șapte din zece români declară că se simt cetățeni europeni, în timp ce 58% dintre ei apreciază că își cunosc drepturile în calitate de cetățean al Uniunii. Sentimentul de comunitate între cetățenii UE este reprezentat, în viziunea românilor, în primul rând de sistemul de îngrijire a sănătății și de pensii (22%) și, apoi, de educație (21%), solidaritate (20%), economie (18%) și statul de drept (17%). Acestea sunt câteva dintre concluziile celui mai recent raport naţional Eurobarometru pentru România.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. „se simt europeni”
    -ca doar nu vor recunoaste daca-i intrebi cat de dobitoci sunt?

  2. Din cei 7, patru declară de teamă, rușine sau aiurea

  3. Sapte din zece se simt…EUROPENI!
    Normal,iubitori de ser!

  4. Ceilalti 3 stau si isi scriu frustratea de comunisti mai jos…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.