G4Media.ro

Zelenski sosește în Spania pentru o apariție surpriză la summitul european

sursa foto: Unsplash

Zelenski sosește în Spania pentru o apariție surpriză la summitul european

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit joi în sudul Spaniei pentru o apariție neanunțată la summitul Comunității Politice Europene, transmite CNN.

„Obiectivul nostru comun este de a asigura securitatea și stabilitatea casei noastre europene comune”, a scris Zelenski pe X, fostul Twitter, pentru a-și anunța sosirea în orașul Granada.

„Lucrăm împreună cu partenerii la consolidarea arhitecturii europene de securitate, în special a securității regionale”, a scris el, adăugând că Ucraina va acorda, de asemenea, „o atenție deosebită” regiunii Mării Negre, alături de „eforturile comune pentru a consolida securitatea alimentară globală și libertatea de navigație”.

El a vorbit, de asemenea, despre accentul pus de Kiev pe consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei în apropierea iernii.

„Am pus deja bazele unor noi acorduri cu partenerii și așteptăm cu nerăbdare aprobarea și punerea lor în aplicare”, a declarat Zelenski.

Prima reuniune a Comunității Politice Europene a avut loc în octombrie 2022, iar liderii au discutat în principal despre războiul din Ucraina și despre criza energetică globală. La summitul de anul trecut, liderii europeni au abordat probleme de securitate și domenii de cooperare pe întregul continent, Zelenski pledând pentru aderarea Ucrainei la NATO.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...