G4Media.ro

Zelenski s-a întâlnit cu liderii militari și de securitate de rang înalt…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski s-a întâlnit cu liderii militari și de securitate de rang înalt pentru a analiza planurile pentru „eliberarea în continuare a teritoriilor ucrainene”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit miercuri cu personalul său militar și de securitate de rang înalt și a analizat planurile pentru „eliberarea în continuare a teritoriilor ucrainene”, potrivit biroului președintelui, relatează CNN.

„Cei prezenți au ascultat informații de la serviciile de informații, de la cartierul general al Forțelor Armate ale Ucrainei și de la comandanții direcțiilor operaționale cu privire la situația de pe front și la ultimele acțiuni ale inamicului”, se arată în procesul verbal al reuniunii.

„Ei au discutat, de asemenea, problema stabilizării situației în zonele recent degajate. De asemenea, au fost analizate planurile privind eliberarea în continuare a teritoriilor ucrainene”.

De asemenea, participanții „s-au concentrat pe problema contracarării noilor tipuri de arme folosite de armata rusă”.

Printre cei prezenți s-au numărat ministrul apărării Oleksiy Reznikov, comandantul suprem Valerii Zaluzhny și șeful Direcției principale de informații Kyrylo Budanov.

Forțele ucrainene fac progrese atât în est, cât și în sud, unde străpung apărarea Moscovei în regiunea Herson.

La începutul zilei de miercuri, Zelenski a declarat că în regiunea Kherson au fost eliberate orașele Liubymivka, Khreshchenivka, Zolota Balka, Biliaiivka, Ukraiinka, Velyka, Mala Oleksandrivka și Davydiv Brid, „și aceasta nu este o listă completă”.

Herson este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Rusia a anunțat că le anexează, încălcând dreptul internațional.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Si R. Moldova. Si poate si Romania.