G4Media.ro

Zelenski s-a deplasat la Odesa pentru a discuta cu responsabili militari din…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski s-a deplasat la Odesa pentru a discuta cu responsabili militari din zonă despre securitatea la Marea Neagră

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat miercuri în regiunea Odesa (în sudul ţării) să se întâlnească cu responsabili militari din zonă şi să analizeze situaţia de securitate de la Marea Neagră, potrivit EFE, citată de Agerpres.

„Astăzi lucrăm în regiunea Odesa. Am început cu informări militare şi reuniuni privind securitatea în regiune”, a declarat Zelenski pe reţelele sale de socializare, subliniind situaţia din regiunea Mării Negre ca fiind una dintre problemele care urmează să fie discutate.

Printre problemele abordate, preşedintele ucrainean a evidenţiat „măsuri împotriva minelor” explozive cu care Rusia încearcă să îngreuneze navigaţia în largul coastei ucrainene la Marea Neagră şi „garanţiile de securitate pentru coridorul de cereale” deschis în mod unilateral de marina ucraineană pentru a permite din nou exportul de cereale ucrainene pe mare.

Zelenski a discutat, de asemenea, cu responsabili militari problema apărării antiaeriene a Odesei, a porturilor sale şi a infrastructurii de export de cereale.

Odesa a fost atacată aproape zilnic în vară de către Rusia cu rachete şi drone în cadrul campaniei de bombardamente desfăşurată de Kremlin împotriva capacităţilor agricole de export ale Ucrainei.

Spre deosebire de Kiev, unde Ucraina a concentrat cele mai bune sisteme antiaeriene primite din partea Occidentului, Odesa rămâne vulnerabilă la atacurile cu rachete supersonice şi balistice. Pentru ca situaţia să se schimbe, Zelenski face apel la aliaţii Kievului să trimită mai multe sisteme capabile să intercepteze astfel de rachete.

Preşedintele ucrainean a profitat, de asemenea, de această vizită în sudul ţării pentru a oferi decoraţii unor soldaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...