G4Media.ro

Zelenski ordonă anularea interdicției de călătorie pentru bărbații care au vârsta de…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Zelenski ordonă anularea interdicției de călătorie pentru bărbații care au vârsta de încorporare, la doar o zi de la adoptare

Statul Major General al Ucrainei a anulat decizia care interzicea bărbaților care au vârsta de încorporare să-și părăsească localitatea de reședință, respectiv majoritatea bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, a declarat comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Valerii Zaluzhnyi, citat de kyivindependent.com.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski îi ceruse lui Zaluzhny să anuleze interdicția, în fața reacției foarte critice din partea populației.

Statul Major General a anunțat în 5 iulie că persoanele care au vârsta de încorporare, recruții și rezerviștii vor trebui să obțină permisiunea din partea unui birou de înrolare militară pentru a putea părăsi localitatea de reședință, stârnind nemulțumirea populației.

Respectiva postare pe Facebook a atras în scurt timp sute de comentarii iritate. Ministerul Apărării este acuzat acolo de ”idioţenie”, în timp ce unii atrag atenţia că decizia acestuia ar putea încuraja corupţia din cadrul comisariatelor militare, iar alţii se tem de amplificarea haosului economic, întrucât şoferi de camioane şi autobuze nu-şi vor mai putea desfăşura activitatea.

Numeroşi ucraineni nu locuiesc la adresa unde sunt înregistraţi în acte. În urma invaziei ruse, zeci de mii de bărbaţi care au vârsta de încorporare au fugit în zone mai sigure din vestul Ucrainei.

După declanşarea războiului şi declararea legii marţiale în luna februarie, bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani nu mai au dreptul să părăsească ţara. Cu toate acestea, gărzile de frontieră reţin cu regularitate bărbaţi care încearcă să treacă graniţa în Republica Moldova sau în statele UE vecine.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bun asa, o idee foarte inspirata. Nu poate pierde razboiul info-media.

  2. Foarte bine lasati-i sa plece la munca in EU ca au drepturi, mai un ajutor social prin EU venim noi sa luptam si sa murim pentru Ucraina