G4Media.ro

Zelenski avertizează că Ucraina poate rămâne fără rachete defensive dacă Rusia își…

sursa foto: Teegram/ Volodimir Zelenski

Zelenski avertizează că Ucraina poate rămâne fără rachete defensive dacă Rusia își continuă campania feroce de atacuri aeriene

Kievul ar putea rămâne fără rachete defensive dacă Rusia își continuă campania feroce de atacuri aeriene, a avertizat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce a reînnoit apelurile pentru mai mult ajutor militar din partea aliaților, informează Politico.

„Trebuie să creștem numărul de sisteme de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune”, a declarat Zelenski într-un interviu acordat la un post de radio ucrainean. El a citat în special nevoia de baterii de rachete Patriot, spunând că ar fi nevoie de încă 25 de sisteme americane.

„Cred în continuare că vom reuși să obținem un vot pozitiv din partea Congresului american” cu privire la un pachet de ajutor militar de 60 de miliarde de dolari, a spus el.

„Dacă vor continua să lovească [Ucraina] în fiecare zi așa cum au făcut-o în ultima lună, s-ar putea să rămânem fără rachete, iar partenerii știu acest lucru”, a spus el.

Zelenski a declarat că situația va fi „îmbunătățită semnificativ” odată cu sosirea avioanelor de luptă F-16, care urmează să fie livrate în curând. „Cu toate acestea, cantitatea lor va fi insuficientă pentru o protecție completă împotriva bombelor aeriene ghidate”, a adăugat el.

Avertismentul cu privire la rezervele din ce în ce mai mici ale Ucrainei vine în urma unor apeluri anterioare ale conducerii țării pentru mai multe rachete de apărare aeriană, în special sistemele Patriot ale SUA, pentru a se proteja împotriva atacurilor aeriene ale Moscovei.

„Dați-ne nenorocitele de Patriots”, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba într-un interviu acordat POLITICO la sfârșitul lunii martie. „Dacă am avea destule sisteme de apărare aeriană, și anume Patriots, am fi capabili să protejăm nu doar viețile oamenilor noștri, ci și economia noastră de distrugere”, a spus Kuleba.

Zelenski a declarat sâmbătă că Ucraina trebuie să aleagă ce zone să protejeze. Sâmbătă, un atac cu drone rusești asupra orașului Harkov a ucis cel puțin șapte persoane, au declarat oficialii locali. Harkovul a suferit pagube importante în urma bombardamentelor de luni de zile.

Vineri, Zelenski s-a întâlnit cu un grup bipartizan de parlamentari americani în regiunea Cernihiv, în nordul Ucrainei, în cadrul căreia a subliniat necesitatea unui ajutor mai mare din partea SUA. „Am subliniat necesitatea vitală ca Congresul Statelor Unite să adopte rapid o decizie pentru a sprijini în continuare statul nostru”, a postat el pe X, după vizită.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...