G4Media.ro

Zelenski a lăudat forţele ucrainene pentru respingerea „foarte eficientă” a atacurilor rusești…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Zelenski a lăudat forţele ucrainene pentru respingerea „foarte eficientă” a atacurilor rusești asupra sectorului Avdiivka

Preşedintele Volodimir Zelenski a lăudat duminică forţele ucrainene pentru respingerea „foarte eficientă” a atacurilor inamice de lângă Avdiivka, unul dintre principalele puncte de luptă de pe frontul de est, informează Reuters, citată de Agerpres.

„Sectorul Avdiivka este foarte eficient în respingerea atacurilor”, a afirmat preşedintele Zelenski în discursul său video de duminică seara.

Şeful administraţiei militare din Avdiivka, un oraş minier distrus după luni de lupte, a declarat pentru televiziunea naţională că forţele ucrainene au avansat cu aproximativ un kilometru
în jurul oraşului în ultimele două săptămâni.

În declaraţiile sale, Volodimir Zelenski a mai spus că luptele de la Tavria, pe frontul de sud, au fost „cele mai brutale” şi şi-a exprimat recunoştinţa faţă de soldaţii care au luptat acolo, dar şi în alte părţi.

Oficialii militari ucraineni au observat înregistrarea de progrese în avansul trupelor pe frontul de sud.

Rusia nu numai că nu va reuşi să acapareze mai mult teritoriu ucrainean, dar va pierde şi ceea ce ocupă acum şi ar trebui să îşi pregătească cetăţenii pentru asta, a mai declarat preşedintele ucrainean, conform dpa.

Volodimir Zelenski a declarat, de asemenea, că „nu există nicio alternativă şi nu va exista nici una” la scoaterea ruşilor din Ucraina. Pas cu pas, forţele ucrainene înaintează spre eliberarea ţării lor, a adăugat el. Ucraina se aşteaptă la noi angajamente de asistenţă militară din partea aliaţilor săi în săptămâna viitoare, a adăugat el.

Preşedintele Zelenski l-a ironizat pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a susţinut vineri, la Sankt Petersburg, că forţele ruse au distrus deja cinci sisteme americane de apărare aeriană de tip Patriot.

Potrivit presei americane, însă, în Ucraina există doar două astfel de sisteme.

Şeful statului ucrainean a spus că toate sistemele sunt intacte.”Niciun (sistem) Patriot nu a fost distrus!” a subliniat liderul de la Kiev. Pe de altă parte, a precizat el, 36 de rachete ruseşti au fost distruse doar în ultimele şapte zile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...