G4Media.ro

Zeci de plângeri din partea unor foști angajați Twitter, concediați după ce…

Sursa foto: ANGELA WEISS / AFP

Zeci de plângeri din partea unor foști angajați Twitter, concediați după ce compania a fost preluată de Elon Musk / Acuzațiile: discriminare sexuală, încălcarea contractului și concedierea ilegală a angajaților care se aflau în concediu medical sau parental

Compania Twitter a fost acuzată marți de 100 de foști angajați de diverse încălcări legale rezultate în urma preluării companiei de către Elon Musk, inclusiv de faptul că a vizat femei pentru concedieri și nu a plătit indemnizațiile promise, scrie Reuters.

Shannon Liss-Riordan, avocata angajaților, a declarat că a depus 100 de cereri de arbitraj împotriva Twitter, care fac afirmații similare cu cele patru procese colective aflate în curs de soluționare la tribunalul federal din California.

Toți lucrătorii au semnat acorduri pentru a aduce disputele legale împotriva companiei în arbitraj, mai degrabă decât în instanță, a spus Liss-Riordan, ceea ce înseamnă că probabil li se va interzice participarea la acțiunile colective.

Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați la începutul lunii noiembrie, într-o măsură de reducere a costurilor luată de Musk, care a plătit 44 de miliarde de dolari pentru a achiziționa platforma de socializare, iar alte sute de persoane au demisionat ulterior.

Cererile de arbitraj acuză Twitter de discriminare sexuală, încălcarea contractului și concedierea ilegală a angajaților care se aflau în concediu medical sau parental.

Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Avocata angajaților a declarat că firma sa a vorbit cu sute de alți foști angajați ai Twitter și intenționează să depună mai multe cereri legale de arbitraj în numele lor.

„Conduita Twitter de când Musk a preluat conducerea este incredibil de gravă, iar noi vom urma toate căile pentru a-i proteja pe lucrători și pentru a obține de la Twitter compensațiile care li se cuvin”, a spus ea.

În procesele colective în curs compania este acuzată că a concediat angajați și contractori fără preavizul de 60 de zile prevăzut de lege, a concediat în mod disproporționat femei și i-a obligat să plece pe angajații cu dizabilități pentru că nu le-a dat voie să lucreze de la distanță.

Twitter se confruntă, de asemenea, cu cel puțin trei plângeri depuse la o comisie de muncă din SUA în care se susține că lucrătorii au fost concediați pentru că au criticat compania, au încercat să organizeze o grevă și pentru alte comportamente protejate de legislația federală a muncii.

Compania a negat că a încălcat legea care impune notificarea prealabilă și nu a răspuns încă la celelalte reclamații.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

 1. sariiiiti, victime , discriminare, bam,bam…nu, doar leftisti care vor sa stea pă telefoane retele si sa fie platiti…daca e vreo ilegalitate sau abuz justitia va transa si twitter va fi bun de plata…e plina lumea de victime imaginare‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  • In SUA procesele împotriva angajatorului sunt ceva comun – e rost de scos niște bani pana la urma.
   Fiind vorba de Musk presa face din țânțar armăsar.

  • Se imbuibasera… Pana la urma este un contract. Muncesc, ma plătești, sau mă plătesti, muncesc. Nu este nimeni obligat sa muncească undeva dacă nu vrea, sau ca patron sa plătească pe cineva obligatoriu.

 2. Cum ziceam mai anțărț, ăsta se cacă când nu-l scapă!
  Musk e exact genul de tolomac care sparge nuci cu microscopul și trage cu tunul după muște. :)))))

  PS: să mă latre toți fanii lui, sau, dacă nu le convine, să mă behăie! :)))))

  • Un tolomac care trimite rachete pe Marte, umple orbita cu o retea nemaivazuta de sateliti, porneste de la 0 o megacompanie auto care rivalizeaza de la egal la egal in 10 ani cu marile companii auto, care au zeci si zeci de ani in spate, cel mai bogat om al lumii, un geniu contemporan… dar tie nu iti place…deci este un tolomac. Trebuie sa te credem pe cuvant bai nea? Tu cu ce te lauzi in viata asta? Un coate goale rade de un om genial…Musk era milionar cand inca avea cosuri pe fata bai franzela.. din munca lui, nu din vreo mostenire de la bunica. S-a gasit un rup in coate sa rada de Musk

  • El nu trimite nici măcar o bășină pe Marte, nu face nicio mașină, nu scrie nici măcar o linie de cod, ci inginerii și contractorii lui fac asta!
   Sub coada lui de păun se află un banal dos de găină.

   Deci rămâne cum am stabilit: sa mă latri buey pupinule! :)))))

  • El nu trimite nici măcar o b@șină pe Marte, nu face nicio mașină, nu scrie nici măcar o linie de cod, ci inginerii și contractorii lui fac asta!
   Sub coada lui de păun se află un banal dos de găină.

   Deci rămâne cum am stabilit: sa mă latri buey pup1nule! :)))))

  • De acord cu Satana. Tesla a fost conceputa de un chinez din SF acum multi ani. Musk doar cumpara ideile altora si face show pe net, atat. Si e tinut in spate de agentiile cu 3 litere americane.

  • Esti un sarac frustrat care comenteaza dintr-un bloc de nefamilisti, intr-un oras inghetat,
   imbacsit si gri din estul europei. Nu poti recunoaste o minte luminata nici daca te loveste peste nas. Cea mai notabila initiativa a ta este sa duci gunoiul la ghena cand da pe afara.

  • Crezi că dacă verși maro din guriță o să te creadă cineva că nu am dreptate? La cestiune stimabile și bagă argumente, freiere! Get a life Karen! :)))))

   Btw, e vreo nouă modă de milenial pupinarea lui Musk? :)))))

  • Ramane cum am stabilit: esti un sarac frustrat…taximetrist probabil dupa ideile fixe si putine

  • Flit buey luzăre! :)))))

 3. Pai cum credeati ca se facu asta miliardar? Tot ca pe la noi, cu japca doar nu cu sapa!!!

 4. Propaganda anti-Musk seamănă izbitor cu cea anti-Trump din 2017-2018. In fiecare zi e un scandal, e dat in judecata, de data asta e terminat, acum vin și-l iau în cătușe etc.

 5. Nici un om nu este perfect.de acea Omu nu trebuie să aibă putere absolută.greselile la acest nivel nu se mai pot repara.