G4Media.ro

Zeci de personalități din societatea civilă au semnat o petiție adresată liderilor…

Zeci de personalități din societatea civilă au semnat o petiție adresată liderilor coaliției: Deschiderea miniștrilor Educației, Justiției și Sănătății către dialogul cu AUR  este scandaloasă și inadmisibilă, să înceteze imediat

Zeci de personalități din societatea civilă au semnat o petiție adresată liderilor coaliției, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, în care își exprimă îngrijorarea cu privire la ”deschiderea către dialog” arătată de miniștri Educației, Justiției și Sănătății către conducerea unui partid recent intrat în Parlamentul României, AUR și solicită ca ”dialogul cu AUR să înceteze imediat”.

Potrivit semnatarilor petiției, AUR s-a dovedit a fi ”purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă”, iar partidul este caracterizat ca fiind ”radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste și naționaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraționiste, anti-globaliste și anti-individualiste, și cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte”.

”În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți cu conducerea AUR. Atitudinea afișată de membri ai Guvernului României care, prin poziționarea lor, respectiv deschiderea către dialogul cu AUR, angajează întreg Executivul, este scandaloasă și inadmisibilă”, se arată în petiția online.

Redăm mai jos integral textul petiției:

”Noi, semnatarii acestei scrisori, intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la deschiderea către dialog arătată de membri marcanți ai partidelor din coaliția de guvernare către conducerea unui partid recent intrat în Parlamentul României, AUR.

Partidul AUR este o formațiune politică ce s-a dovedit a fi, în scurta sa existență pe scena publică românească, purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă. Un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste și naționaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraționiste, anti-globaliste și anti-individualiste, și cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte (este de notorietate, de exemplu, că persoana propusă de AUR drept candidat la funcția de prim-ministru se proclamă deschis drept un înflăcărat admirator al unor figuri de tristă amintire din trecutul negru al României ori că parlamentari ai aceluiași partid au simpatii pentru legionari sau intelectuali legionari din perioada interbelică), care se exprimă frecvent împotriva societății liberale și a sistemului instituțional de valori al democrației liberale, nu poate fi un partener de dialog într-o democrație.

În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți cu conducerea AUR. Atitudinea afișată de membri ai Guvernului României care, prin poziționarea lor, respectiv deschiderea către dialogul cu AUR, angajează întreg Executivul, este scandaloasă și inadmisibilă. Mesajul transmis prin astfel de întâlniri protocolare este tocmai validarea ideilor și mijloacelor de acțiune ale partidului AUR, riscând astfel să îi legitimeze și să îi normalizeze proiectul politic.

Nici subiectele abordate (importante și urgente, fără îndoială) și nici respectarea unei cutume politice fundamentale (respectiv dialogul constant cu opoziția) nu pot constitui argumente pentru a justifica o asemenea deschidere către un partid care refuză valorile occidentale. Orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări, însă acestea nu pot fi interpretate nicidecum drept pretexte pentru întâlniri afabile. Păstrând relația cu AUR doar în condițiile stricte stipulate de legea fundamentală, coaliția de guvernare s-ar asigura astfel că menține un ”cordon sanitar” în jurul unei formațiuni periculoase pentru democrația noastră. Suntem convinși că, odată ce ”cordonul sanitar” ar fi spart, va fi aproape imposibil de reconstruit.

În acordul încheiat între partidele care formează actuala coaliție de guvernare, semnatarii menționează că actuala alianță se bazează pe ”responsabilitatea față de destinul României” și că soliditatea acesteia se întemeiază pe ”valorile comune de libertate, respect, integritate, responsabilitate individuală și solidaritate”. În același document programatic, liderii partidelor de guvernare afirmă fără ezitare: ”Suntem hotărâți să apărăm aceste valori atunci când sunt amenințate și să ducem România mai departe pe drumul ei european.” Ori, prin acțiunile și ideile vehiculate, AUR pune în pericol tocmai valorile pe care actuala coaliție și-a propus să le salvgardeze. În mod evident, între principiile asumate și acțiunile unor membri ai Guvernului, prin deschiderea arătată către liderii AUR, există un conflict ireconciliabil.

În multe țări europene, partide extremiste au ajuns, în urma alegerilor, în parlamente. Nu însă în toate aceste state, astfel de partide sunt tratate cu nesperată bunăvoință. Dimpotrivă, în numeroase locuri de pe continentul nostru, ideile vehiculate de astfel de formațiuni politice le transformă automat în actori nefrecventabili, iar boicotarea liderilor acestor formațiuni este o regulă de la care nici un politician onest nu se poate abate.

Știm cu toții foarte bine că adevărata importanță a asumării și respectării valorilor euroatlantice nu se poate sluji prin dialogul constant și nestingherit cu reprezentanți ai unui partid aflat în flagrantă contradicție cu principiile pe care partidele din coaliția de guvernarea clamează că le apără. Înainte de a fi prea târziu, credem că este momentul ca, prin acordul partidelor care formează coaliția de guvernare, dialogul cu AUR să înceteze imediat.”

Semnatari:

Cristian Pârvulescu

Smaranda Enache

Andrei Cornea

Lavinia Stan

Ciprian Mihali

Liliana Popescu

Adrian Miroiu

Mădălin Hodor

Sergiu Mișcoiu

Claudiu Crăciun

Alfred Bulai

Andrei Țăranu

Liviu Rotman

Radu F. Alexandru

Liviu Antonesei

Paul Şerban Agachi

Adina Babeş

Iordan Bărbulescu

Anamaria Beligan

Sorin Camner

Ana Bărbulescu

Iurii Chişinevski

Adrian Cioflâncă

Vera Cîmpeanu

Andrei Cornea

Emanuel Copilaş

Daniel Cristea-Enache

Rodica Culcer

Nicoleta Dabija

Mihai Demetriade

Nicolae-Emilian Dranca

Mihaela Grancea

Raluca Grosescu

Iakob Attila

Ruxandra Ivan

Carmen Muşat

Lucian Nastasă-Kovacs

Irina Nastasă-Matei

Raul Rognean

Maria Roth

Michael Shafir

William Totok

Mihai Vasilescu

István Király V.

Lista rămâne deschisă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

90 comentarii

 1. Rodica Culcer aparatoare a „valorilor euroatlantice”. LOL. Ce intoxicare.

  Ca va plac sau nu, AUR e votata si reprezentata in parlament. Orice refuz de a dialoga e o palma data democratiei. Daca nu va place sistemul, puteti merge in dictaturi.

  • Prin protest se cere ca dialogul cu partidul AUR să se reducă la formalismul legal. Nu te mai preface că n-ai înţeles despre ce este vorba: AUR este un partid de orientare fascistă, care trebuie tratat ca atare.

  • Astia abia acum s au decongelat ?!

   Au uitat ca ROMANIA e inca un stat democratic in care votul conteaza ?!

  • Adevărul e că marginalizarea acestora ar putea duce la apariția unei miscări de tipul BLM-ului din USA, care mișcare s-ar putea numi „TLM” sau „CLM”, funcție de cum va dori staborul s-o denumească…

  • In apel se spune:
   „Orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări, însă acestea nu pot fi interpretate nicidecum drept pretexte pentru întâlniri afabile. Păstrând relația cu AUR doar în condițiile stricte stipulate de legea fundamentală, coaliția de guvernare s-ar asigura astfel că menține un ”cordon sanitar” în jurul unei formațiuni periculoase pentru democrația noastră. ”
   Asadar, se cere doar sa nu se pupe pe gura cu Sosoaca. Daca tu tanjesti dupa o sarutare patimasa cu aceasta creatura, fa acest lucru de unul singur, nu cere guvernului sa o faca. Cand te duci la intalnire sa nu uiti sa iei cu tine si o mare cantitate de apa de gura, ca vei avea nevoie.

  • …zi sa faci spume!!!

  • @sandocan

   …cam cat de jeg uman poti sa fi!?

 2. Urmează cererea de scoatere în afara legii și de arestare a votanților AUR ?!?

 3. O lista de comunisti, bine de stiut.

 4. Andrei Cornea e semnat de doua ori ori sint doi de Andrei Cornea?

 5. Prima parte a serialului “Lista lui Soros” :))

 6. Ca ne place sau nu, AUR este un partid parlamentar cu 10% din totalul celor ce au votat.
  Daca persoanele din lista sunt asa ingrijorate, mai bine s-ar ocupa de educarea cetatenilor in legatura cu votul si mobilizarea acestora la urne.

  • Daca se mai cearta mult politicienii mai rasariti, daca nu lasa interesele si nu fac ceva concret ne vom trezi cu AUR 80% numai asa sa scape lumea de certareti.
   Toti care vorbesc aiurea pe net in loc sa construiasca vor distruge si ma indoiesc ca extremistii nu ii vor lua in vizor prin toata lumea.
   Semeni vant si culegi furtuna.
   Asa cum nimeni nu se astepta la un virus microscopi tot asa aruncand gunoiul sub pres s-ar putea sa ne usture pe toti. Ar fi timpul sa gandim ce scriem si spunem.

 7. Cum poate o societate democratică sa susțină asa ceva, vad nume precum Parvulescu…ceea ce ei cer este profund nedemocratic. Faptul ca acest guvern este deschis dialogului este un lucru bun, democratic….asta nu înseamnă ca va și da curs solicitărilor.

 8. Unde semnez si eu?

 9. Nu sunt de acord, mi se pare o atitudine elitistă lipsită de empatie. Am o părere proastă despre politicienii de la AUR, pare o adunătură de oportuniști cu interese dubioase, însă ei reprezintă o mare parte din electorat.
  Din contră cred că trebuie vorbit mai mult cu cei cu educație mai puțină, cu cei care se adaptează mai greu la schimbările din ziua de azi.
  Unii oameni merg pe emoții; ei rezonează la discursul mai conservator al AUR chiar dacă e mincinos și de proastă calitate.

  • Este o atitudine plină de responsabilitate !
   Cu „șoșoacele” ce poți vorbi ? Am incercat așa ceva înainte de 6 decembrie. Eu susțineam ceva și „șoșoaca” trimitea mai departe afirmația mea către „farul ei luminos”. „Așa să fie ?” se intreba.
   O „colorată” o prelucra ca pe AUR ! Și amândouă se produc în Foggia.

 10. Crede cineva, cumva, că vreun AiURit va uita de sine pentru ceilalți mulți și proști? Lucrul e cu neputința. Crede cineva că GheorgheS. e gata să apere libertatea, ba chiar sa moară pentru ea? O, nu! Crede cineva, cumva, că circara ambulanță Sosoaca va intra în foc? Linistiti-va! E o comediană șireată, perversă, mitomană, care se complace în postura de farsoare dibace. Această nouă construcție diabolică devine din ce in ce mai primejdioasa pentru liniștea, sănătatea societății. AiURitii reprezintă de fapt machiavelismul de mahala, naționalismul de peșteră și patriotismul de grota. Singura pricepere AiURitoare – să mintă și să manipuleze ca o gazetă rusească.

  • Ai impresia ca barna, dacian și voiculescu vor sari cu piepturile goale sa apere “valorile democrației”? Baaa, ciolosica stătea de planton la usa mamei lui Andrei Cornea ca nu cumva sa iasă la cumpărături cu vreun jurnalist de la Europa libera…

  • @useristului fascist,
   Doamna Doina Cornea era păzită 24/24 de securitate pe vremea lui Ceaușescu. Locuiam la 2 străzi distanță și niciodată nu treceam pe strada ei, pt că erai legitimat. Doamna asta mânca numai ce îi dădea securitatea: pâine goală. In timp ce mulți dintre noi tăceam mâlc, să ne fie bine, această femeie s-a opus regimului comunist, fiind persecutată și înfometată.
   Ciolos nu putea sta de planton pt că, la acea vreme, nu avea vârsta pt a face parte din servicii.

  • @ a_n_c_a CIolos insusi a recunoscut ca a facut parte din trupele de militie care au pazit-o. Foloseste google-ul.

  • @A_n_c_a: Cioloș statea de planton, pentru că la vremea respectivă era mitar în termen la trupele de securitate, și avea drept misiune s-o pazeasca pe Doina Cornea să nu mănânce nimic altceva decât pâine goală.

 11. Sorin Camner e maretul liberal finul lui Corneliu Dobritoiu pe care il proslavea pe propriul blog ? https://bujold.wordpress.com/2012/06/17/un-ministru-de-toata-isprava/
  Si prin 2012 abera pe blog ca ii e frica sa posteze ca poate a arestat? https://bujold.wordpress.com/2012/06/29/incet-pe-drumul-democratiei-fasciste/

  Cea mai personalitate civila …

 12. Nu i-am votat si nu am simpatii pentru ei, dar ei au 10%. Să nu uităm că USR+ are 15%.
  Asta e Cancel Culture, nu stat de drept, cu atât mai puțin democrație.
  Am salvat lista.

 13. Bai, nu v-am votat ca sa discutati cu opozitia ! :((
  Daca era asa ii votam direct pe cocliti !

  PS. Ati innebunit ?

  • Puterea nu reprezinta doar votanții, ci pe toți românii. Este o chestie de democrație….. știu e greu în doar 30 de ani, noroc ca unii nu am prins indoctrinarea de partid. E interesant cum unii sustin ca Aur e un partid fascist ( total de acord) si propun marginalizarea lor tot prin mijloace folosite de fascisti. Democrația înseamnă dialog uitati-va la Grecia antica, dezbaterile aveau loc în public, nu erau marginalizați filosofii care aveau păreri contrare. Am mai scris asta și repet … prezentul este ca o carte inchisa fără puterea de descifrare poruncitoare a trecutului. Asa ca hai sa ne mai folosim și rațiunea, altfel nu facem decât sa marim baza de votanti Aur radicalizandu-i.

  • @Corect ,dacă urmărești postările simpatizanților USR+0215 sunt mai fasciști decât fasciștii.Toți văd cătușe și pușcării pentru adversarii politici.La fel face și Putinel că nu pot sa-i spun Putin de România chiar dacă este mai înalt.

  • @Corect
   Depaseste, te rog, stadiul unei discutii principiale si spune-mi cam ce ar putea discuta actuala putere cu AUR ( pe proiecte), lasand deoparte lozincile ?!

 14. e ca si cum ai incerca sa discuti probleme de matematica cu „dancili” si „sosoace”, se cred destepti/e si apoi au pretentii, si par ca fac treaba

  as vrea sa vad AUeR venind cu amendamente la legi si legi , pana acum e doar „sosoceala”

 15. pacat ca societatea civila nu semneaza pentru sustinerea celor doi de la apele romane — concediati/transferati pe nedrept! Aur o sa dispara cum a disparut si PDD

 16. Daca s ar uni intr o spirala sau ar pleca vreo 2-3 domnisoare de la AUR in Japonia la dans exotic la bara , ar fi mai frecventabili?

  intrebati la dl ciolos cum sa deveniti frecventabili

 17. – cine a decis ca cei de pe lista sunt personalitati ai societatii civile?

  – sunteti de acord cu desfiintarea cnsas?
  nu de alta, dar in acest mod ii scapam pe hodor si pe demetriade de luxul de a fi bugetari.

 18. Nu se poate. Au fost votati de oameni, au functii publice, reprezinta o parte din electorat, mare lucru ca se discuta cu ei. Parca au promis ca doneaza multi bani pentru noi spitale. Nu cred. Intentia e buna, dialogul e bun. Ingrijorarea e normala, dar nici sa militezi pentru lipsa dialogului.

  • Cum a ramas cu libertatea de exprimare?

  • Când citești ceva și nu înțelegi textul, se numește analfabetism funcțional.
   In text spun că trebuie să discute cu aur strict in cadrul constituțional, cu mecanismul interpelării, nu să se tragă de sosoaca pe unde apucă…

  • Da? Bine. Ce intelege Miki din textul urmator?
   „Deschiderea miniștrilor Educației, Justiției și Sănătății către dialogul cu AUR este scandaloasă și inadmisibilă, să înceteze imediat.”

  • @Miki
   Da? Bine. Ce intelegi tu din titlul articolului?

 19. Nu cumva ne grăbim? Vreau să zic: dacă nu au voie să-i abordeze pe cei din AUR, atunci cum vor putea să-i destructureze după modelul aplicat in cazul PPDD-ului? Care abordare se desfăsoară cam așa:
  „Luați loc, vă rog! Vă servesc cu un șerbet, cu o apă chioară?
  Ce spuneți, săriți in barca noastră? Că găsim să mănâncă și gura dvs o alună, o nucă, ceva…”
  Ma refer la PNL si la PSD, care sunt specializați in așa ceva…

  • Am citit ce spun acești asa zișii „societatea civila”, a întrat frica în voi? La felul cum merg lucrurile AUR va avea procente de peste 50%, ce faceți atunci? Ai reduceți pe toți romanii la tăcere? Vreți dictatura? Vreți politica pumnului în gura? Pai atunci voi sunteți pericolul pentru democrație! Voi sunteți fasciști și extremiști! Sunteti trădători de tara și neam! ASTA ÎN OPINIA AUR, DECI ÎNDEPLINIȚI TOATE CONDIȚIILE PENTRU A FI ARESTAȚI PENTRU ÎNALTĂ TRĂDARE! Și fie vorba bine var face pentru ca sunteți aserviți unor interese străine care au furat, distrus și au indus un genocid soft prin care 6 milioane de romanii sunt plecați în pribegie! Acești lachei de serviciu cu nume romanesc dar care nu simt și nici nu au nimic romanesc în ei împreună cu toată clasa politica au furat, au tăcut când pădurea a fost și este tăiată, când petrolul, gazele și tot restul de minerale au fost cedate degeaba unor puteri străine!!! Nemernicii ăștia ca nu pot sa nu le zic altfel nu au scos nici un cuvânt sa condamne când activiști și-au pierdut viata sau au fost bătuți ori înscenate fapte, activiștii care au luptat și lupta pentru pădurea noastră sau pentru bogățiile noastre!!!! Cum sa trăiești bine când în aceasta tara ai o „societate civila ” trădătoare care nu doreste binele neamului ci doar al unor partide!

 20. Ca sa vezi…o fi mai „extremist ” decat udmr, pentru care Constitutia Romaniei e buna doar pentru a fi incalcata,pentru care legile Romaniei sunt aleatorii…apropo,nu am vazut vreo reactie a udmr fata de intiativa unei formatiuni -aliate(ai carei reprezentanti au intrat in Parlamentul Romaniei pe listele udmr) ,initiativa care incuraja la nesupunere civica,cerand arborarea a nu-stiu-cate steaguri secuiesti pentru fiecare drapel secuiesc indepartat de autoritati de pe fatada institutiilor publice;si nici pe acesti distinsi semnatari nu i-am vazut sa ia vreo atitudine…

 21. Bagami aș Paula n reprezentanții societății civile și ONG urilor pline de CURcubei libidinoși

  • Paula e de stânga ori de dreapta sau e, Doamne ferește!, fix de centru, că n-are, biata de ea, statura potrivită cât s-o ia intr-o direcție sau in cealaltă ?!

 22. Hopa, slugile lui Soros s-au gandit sa-l mai impresioneze pentru ultima data pe mos acum cat mai are putin pana trece dincolo.

 23. Totalmente gresit.
  Dialogul trebuie pastrat in permanenta. Au manifestat 2 zile in fata min sanatatii si au cerut demisia ministrului. Ce se intampla daca nu erau primiti ? Furia lua amploare si nu stim ce-ar fi urmat ; sa nu mai vorbim despre manipularile cu « lasitatea » ministrului.
  Nu inseamna ca daca esti deschis tuturor sensibilitatilor si orientarilor politice, guvernezi cu toata lumea. Important este sa nu te asociezi la guvernare.
  Si in Parlament cum ar trebui interzis dialogul, acolo unde ei sunt reprezentati in comisii si vin in contact cu guvernantii ?

  Tocmai « cordonul sanitar » de care se vorbeste a dus la cresterea popularitatii acestor partide de extrema dreapta in Europa si cel mai bun exemplu este Belgia, unde partidul flamand Vlaams Belang a ajuns la alegerile din 2019 pe locul 2 in Flandra, iar azi primul loc in sondaje. Nu acelasi aspect il observam in Franta, unde dialogul cu partidul lui Le Pen este mentinut.

  PS. Acesti intelectuali, sociologi, politologi, filozofi, cu experienta pe care o au ar fi trebuit sa faca prognoze, sa ne avertizeze asupra pericolului, nu sa dea ultimatumuri de genul asta.
  Regret ca Parvulescu s-a asociat acestui demers.

  • Total de acord. Si, asa cum remarca cineva in comentariul sau, azi se guverneaza, inca, cu un partid extremist (nerecunoscut public ca atare, dar…) al unei minoritati, este adevarat, nu al romanilor; nu c-ar fi benefica prezenta unora sau altora in politica in general si in politica romaneasca in special, dar polarizarea opiniilor in ziua de azi…asta e! Nu poti ignora 10% electorat dar guvernezi cu aproape 6%, nu guvernezi cu ei, dar sa nu incerci sa dialoghezi…sa fim seriosi! Si toata tevatura asta de azi, pentru acordul (si nicidecum vre-o alianta, asa cum insinueaza unii) semnarii si sustinerii motiunii impotriva cartului!

 24. Pentru ce loviți in AUR? Pentru ca tine de niște valori (cei 4 piloni) pur normale? Se leagă toți de ei ca sunt naționaliști. Care e problema? Trebuie ridicați în slavi în ziua de azi cei cărora le e rușine ca sunt romani? Mulți spun ca AUR vrea sa ne izoleze. Serios? Eu nu am văzut și nu am inteles asta Vor ca Oriunde mergem sa fim respectați ca nație, nu sa fim bătaia de joc a altora. Sa avem la conducere persoane competente și necoruptibile.Iar e ceva greșit? Toți s-au plâns de conducerea tarii pana acum. Toți își doreau pe cineva care sa tina cu poporul. Acum avem. Cu ce au greșit pana acum de loviți în ei? Încercați sa judecați cu propriul vostru cap, de roman, voi cei care încă mai aveți suflet romanesc!

  • @ Alis
   Alis scumpete, cat iei pentru o postare(cate ruble vreau sa zic) ?

  • Ce este aur-ul asta? O abjecție rara, tiganoida 99 la sută. Abjecția pentru Unitatea Rromilor, in frunte cu satrarul Simion s.a.

 25. Dialogul trebuie să fie unul strict formal și atât. Un partid atât de nociv, cu idei din Evul Mediu, profund radical, populist și cu dialog dubios trebuie izolat, România nu are nevoie de astfel de competitori și de partide. Niște unii care seamănă numai derută, teorii ale conspirației, politici populiste nu trebuie promovați sub nicio formă. Ok, așa este, această hidoșenie de partid a fost votată de către oameni, nu contestă nimeni acest lucru, sunt în Parlament, nu le-a luat nimeni acest drept, au dreptul să propună și să voteze sau nu proiecte de lege, dar implicarea lor mai mult de atât este o palmă zdravănă dată democrației. Acești inși sunt împotriva UE, împotriva a tot ce nu le convine lor, susțin mai degrabă poziția Rusiei, un astfel de partid nu ar trebui să reprezinte o opțiune pentru niște oameni serioși care văd lucrurile într-un mod sănătos și rațional. Acordarea unei atenții mai mari decât e cazul poate conduce la dezvoltarea diavolului CUR (coaliția pentru unificarea rușilor).

 26. Vezi „Informatia H:arghitei”:”12 maghiari care-şi urmăresc interesul şi 12 români iresponsabili cer „autonomie teritorială” în Anul Centenarului”;veti regasi nume ale unora dintre semnatari( oricum,nu strica sa le cunoasteti pe toate :Gabriel Andreescu, Lucian Nastasă-Kovács, Marius Tabacu, Cristian Sandache, Radu Răileanu, Sabin Gherman, Ramona Băluţescu, Liviu Antonesei, Florian Mihalcea, Mircea Toma, Ovidiu Pecican, Cristian Pârvulescu )

 27. Zidiți ziduri cât mai înalte ca atunci când vor cădea sa va facă praf. Societate civilă… Turnători la securitate.

 28. N-am auzit de unii intelectuali din lista asta. Credeam ca intelectualii sunt dispusi la dialog. AUR lupta impotriva corectitudinii politice care a cuprins toate societatile occidentale, din cate am vazut. Partidele democrate reprezinta principalul pericol astazi, pentru ca aceasta ideologie este promovata de extrema stanga politica (neo-comunisti), mascata azi in partide democrate.
  Deocamdata AUR a fost ales de 10% dintre romani. Este o realitate….

 29. N-am auzit de unii intelectuali din lista asta. Credeam ca intelectualii sunt dispusi la dialog. AUR lupta impotriva corectitudinii politice care a cuprins toate societatile occidentale, din cate am vazut. Partidele democrate reprezinta principalul pericol astazi, pentru ca aceasta ideologie este promovata de extrema stanga politica (neo-comunisti), mascata azi in partide democrate.
  Deocamdata AUR a fost ales de 10% dintre romani. Este o realitate….

 30. Cat de redusi intelectual sunt cei care se definesc societatea civila,daca nu inteleg ca AUR a fost votat in mod democratic de 10% din populatie si e normal saai dialog cu 500000 de oameni cat reprezinta…

 31. Acestea sunt „””personalitatile””” Romaniei !
  Slava Domnului nu sunt asa multe, mai este speranta….

 32. Daca se poate dialoga cu parlamentarii Aur atunci sa poarte un dialog. Nu am cunoștință de un proiect de lege sau de amendamente la vreo lege propuse de parlamentarii Aur .Partidul acesta pare cam dezlânat adică nu prea bine organizat și cu luați de poziție neclare,contradictorii,fără substanță.Orientarea lor politică nu e foarte bine definită și de aceea cred că a le imprima eticheta de partid de extremă dreapta socotită de cei de stânga și extremă stânga că infamantă e foarte departe de realitate.Pana nu voi vedea o doctrină ,un program și un proiect de țară precum și proiecte de legi bine definite și clare nu voi putea spune că acest partid e așa sau pe dincolo.Faptul că are anumite luări de poziție socotite naționaliste ,că îl au încă pe Toba,că unii autiști și au exprimat simpatia față de legionari sau că fac mai mult circ decât treabă în Parlament nu e de natura să lămurească lucrurile.Exista în Romania câteva mici partide neolegionare mult mai bine organizate decât Aur dar ele sunt neparlamentare deocamdată.Daca Aur eșuează s ar putea că vreunul din ele să ajungă în Parlament și atunci celelalte partide parlamentare chiar vor avea de ce sa se teama pt viitorul lor politic.

 33. AUR astia au fost votati de nu numar suficient de romani cat sa intre in Parlament si au aceleasi drepturi ca oricare partid!
  Nu ne place multora fauna de la AUR, dar asta e DEMOCRATIA!
  Eu spun ca mai bine v-ati ADRESA celor 3 partide de la guveraare si spuneti-le ca, DACA NU vor FACE Reformele PROMISE si vor continua clientelismul politic si jaful banilor publici si bataia de joc la adresa romanilor, la urmatoarele alegeri PSD si AUR vor castiga en fanfare!
  Asta e mai periculos decat ca AUR se intalneste acum cu Minsitrii lu’ peste prajit!
  REFORME, REFORMELE promise, altfel data viitoare PNL va avea soarta PSDragnea iar AUR va fi pe Locul 2, dupa PSD, ba nu m-as mira ca PNL sa nu mai prinda pragul de 5% disparand ca PDL, daca continua cu toti analfabetii si incompetentii numiti in functii publice, cum procedeaza din Octombrie 2019 de cand PNL e la guvernare!
  Asta NU va ingrijoreaza, va place ipocrizia si sfidarea continua a PNLeilor!!??
  Ati citit acel Program de guvernare al aliantei pentru 2021-2024, depsre care Johannis ne-a ASIGURAT ca va fi pus TOT in aplicare?!
  Vi se pare ca au de gand?!
  Ia cititi-l, poate ca urmatoarea Petitie va fi catre PNL!
  Poate-i treziti la realitate, altfel cosmarul suprem ar putea fi in 2024 sau mai repede: PSD+AUR la guvernare!!!

 34. „Societatea Civilă” NEOMARXISTA consideră că „Deschiderea miniștrilor Educației, Justiției și Sănătății către dialogul cu AUR este scandaloasă și inadmisibilă, să înceteze imediat”. Au văzut probabil cum funcționează cenzura Big Tech pe la alte case mai mari, și ce-au zis ei, să nu se lase mai prejos… Idiotilor, izolarea AUR pe scena politică este EXACT CE AU NEVOIE pentru a crește în sondaje!!! Nu pricepeți? Aveți modelul Trump în America și Brexit în Marea Britanie, ce vreți mai mult de atât?! Vor deveni „alternativa la establishment”. 🙂

 35. Se mobilizează ONG-iștii si oamenii care nu muncesc, dar care cumva fac bani, să facă petiții anti-AUR

  Dar petiții împotriva traficului de persoane, împotriva sărăciei, împotriva spitalelor care iau foc, împotriva judecătorilor care nu pedepsesc violatorii si pedofilii?

  Petiții pentru ceva util si de bun simț? Cui îi pasă de hAUR? Nu ne afectează cu nimic existența si traiul zilnic

 36. Nu cred că marginalizarea este o soluție. A fost votat de un număr mare de oameni, prin urmare a intrat în Parlament și-i reprezintă pe cei care l-au votat. Ignorandu-i este ignorat un segment important din populația țării. Nu sunt de partea niciunui partid dar consider că trebuie găsită o cale de acord, așa cum s-au găsit și cu UDMR sau cu alte formațiuni politice. Dacă un dascăl are în clasa un elev „rebel” oare soluția este să-l de-a afară, să-l ignore sau sa găsească o soluție pentru acord???

 37. Scrisoarea handicapaților sorosisti!

 38. Ce fel de “intectuali publici” sunt astia care cer suprimarea dialogului, mai ales in sfera publica, in arena politica, unde este absolut necesar?!
  Sunt oameni de stanga cu porniri autoritariene si elitiste.

 39. Unii sunt Alianta pentru Unirea Romanilor. iar ceilalti sunt Alianta impotriva Unirii Romanilor.

 40. Idioții ăștia inutili globaliști și neomarxiști fac un serviciu partidului AUR care crește mereu și se apropie de 20% ! Le-a mai dat Soros ceva de ros ! Sunt niște nulități fără operă toți , dar se dau mari intelectuali ! Niște rahați în ploaie !
  Bolșevici de-ai lui Biden și Xi !

  • @ Democratul
   Subscriu ! Dar pune-l pe Xi pe primul loc, lasi o suta de locuri goale pentru alte slugi neo-marxiste si de-abia apoi asezi Bideul.
   AUR e bun fie si numai fiindca incearca sa cante Patriotic, antiGlobalist. Ca sunt amatori si canta dupa ureche deocamdată, nu e foarte important. Contează ca o fac ! Iar Șoșoacă are claxon, e bine, asta e Democratia. Poate asa Guvernul se pune pe treabă, nu destituie profesioniști pentru a angaja chelnerițe peneliste la Apele Române.

 41. Eu as zice invers, ma tem ca Aur se va compromite dacă colaboreaza cu Usr. Pe ce teme? Sa nu mai spun ca Aur are in programul oficial introducerea educatiei sexuale in scoli.
  Lista cu societatea civila este superbă.. Cu Iurii Kisinevski, fiul lui tata. Mi se normal ca unii ca ei sa fie anti Aur. Sa stea mai bine pe pozitiile lor.

 42. ,,Noi … intelectuali publici … apărători ai valorilor…” Două bile negre.
  A. Dacă sunt atît de ,,intelectuali valoroși”, de ce nu au candidat domniile lor? Ca să ieie ei voturile boborului, iar nu AUR-ul! Corolar: de nu ar fi fost înălțimile lor ,,aleșii”, ar fi semnat o scrisoare pentru interzicerea boborului? Cumva n-au candidat fiindcă au alte preocupări? În acest caz nu sunt într-un grav conflict de poziție cu ei înșiși: de ce acum se bagă?!
  B. Menirea intelectualilor nu ,,să interzică” este ci ,,să educe”. Se pare că aceasta le este străină total. Să scoboare din bulele lor universitare/academice/etc și să învețe boboru’… pentru ca boboru’ să știe să aleagă corect, în deplină cunoștința de cauză, asta trebuie să facă iar nu să scrie epistole de omor…
  ,,Noi … ne exprimăm îngrijorarea cu privire la deschiderea către dialog…” – de-așa ,,intelectuali” mai bine lipsă. A mai prins baba un intelectual care, asemenea ăstora, nu vroia dialog și pentru asta i s-a adăugat la nume: Dumitru Popescu- Dumnezeu . A fost foarte fecund: vedeți cîți urmași are!

 43. În sfârșit pot și eu citii ceva rezonabil pe saitul astă. Bravo, ma bucur ca faceți progrese!
  Despre ce vorbim? Despre bolșevicii lui Soros care se dau loviți ca guvernul poartă discuții cu un partid parlamentar. Ii cunosc de_o viață, ma bucur ca în sfârșit își arata fără menajamente intențiile. Adică ce vor? Ca cei din guvern sa încalce legea, sa nu răspundă în fata poporului. Voiculescu era obligat sa poarte discuții. Au murit 10 oamenii și guvernul e dator cu explicații atât poporului cât și aleșilor.
  Bravo Voiculescu!
  PS AUR nu înseamnă doar Sosoaca și Simion ci și Târziu, Dan Tănasa, Lavric. Fiți cu ochii pe cei din urmă (ochii larg deschisi) și reproșați-le ceva.

 44. Au scos capul javrele trădătoare de tara. Cozile astea de topor o vând și pe masa ca sa o pună la produs. HAI SICTIR!

 45. Pericolul cel mare e ca Sosoaca sa iasa pe locul 2 la urmatoarele alegeri prezidentiale.
  Sa nu uitam ca WC Tudor a fost votat pentru ca era „diliu”.

 46. ORGANIZATIA E CREATIA SECURISTILOR. AIA CU INGINERII FINANCIARE.
  ASA CA E ORDIN PE UNITATI !

 47. @ Lili – subscriu !
  Analizand „buna colaborare” si „eficienta” guvernare, actuala coalitie se va ineca in suc-ul propriilor ” succes-uri”…
  Prevad ca in max. un an divortul va fi parafat,
  apoi sa vezi PNL-ul curtand pe cei de la AUR pe de-a-ntregul (daca nu vor avea soarta ppdd) ori per capita , astfel incat sa asigure, alaturi de P…S…D…, o majoritate pt functionarea guwern-rului… meu.
  P.s.:
  Domnului profesor C.Pîrvulescu:
  va stiam de la „Pro-democratia”, cum ramane cu pluralismul…

 48. Se pare ca urmeaza Rezistenta Anticomunista 2.0
  Efectul va fi invers porportional cu acest demers al „Personalitatilor din Societatea Civila”. Aur va ajunge la cel putin 50 % .
  Parca asistam la o infierare a membrilor de partid impotriva dusmanilor poporului de pe vremuri

 49. sărmanii…Câte de ”îngrijorați” sunt…. Cred că ăștia sunt adevarații extremiști care elimină din start orice dialog. Ca pe timpul lui Stalin, Ciașescu sau, mai nou – Kim Ir Sen…. AUR a făcut să iasă la suprafață o haită de rozătoare cenușii …..

 50. Aceste așa zise personalități trebuie inculpate pentru discriminare. Cum să discriminezi un partid politic care este în parlamentul țării?Listacii vin cu tot felul de etichete fără să le și probeze cu fapte concrete.Ce a fi antiglobalist este o faptă care trebuie pedepsită? De când a fi globalist este o virtute? După pătrunderea păcatului în lume Dumnezeu a împărțit popoarele după limbă , tocmai pentru a împiedica răspândirea cu ușurință a păcatului , dintr-o cultură în altă cultură, deci ca virusul păcatului să nu treacă ușor dintr-o cultură în alta. Nu așa se face astăzi prin carantină? Deci împărțirea popoarelor în țări după limbă , este o măsură de carantină spirituală instituită nu de un om , ci de Dumnezeu. Voi când vă pronunțați pentru desființarea acestei măsuri de carantină spirituală instituită de Dumnezeu, vă puneți în opoziție cu Dumnezeu, vă faceți inamici ai Dumnezeului Adevărat. Doar nu vreți să spuneți că a dispărut păcatul din lume , și prin urmare nu ar mai fi nevoie de acestă măsură de carantină spirituală , când lumea e plină de judecătorii și de pușcării?
  Voi acuzați pe alții de conspirație? Voi vă dați apărătorii drepturilor omului? De când omenii pot ei stabili ei ca drepturi ale omului , drepturi pe care Creatorul universului și al omului nu le-a dat niciodată omului , ba din contră El le condamnă?Nu sunteți voi niște mincinoși când răsturnați Adevărul Dumnezeului Adevărat și stabiliți norme de adevăr lucruri care sunt în opoziție cu Adevărul Lui Dumnezeu , așa cum este el arătat în Scriptura Sacră?
  Poate o casă să reziste fără fundament? Care este fundamentul vostru ? O minciună , atât timp cât el nu corespunde cu Adevărul Dumnezeului Adevărat și pe care îl găsim în Scriptura Sacră.
  „După legile Tale stă în picioare totul astăzi, căci toate lucrurile Îţi sunt supuse. ”(psalmul 119:91)
  „Temelia Cuvântului Tău este adevărul şi toate legile Tale cele drepte sunt eterne.”(psalmul 119:160)
  „Tu ai dat poruncile Tale ca să fie păzite cu sfinţenie. ”(psalmul 119:4)
  „După grația lui Dumnezeu care mi-a fost dată, eu, ca un meşter-zidar înţelept, am pus fundația, şi un altul clădeşte deasupra. Dar fiecare să ia bine seama cum clădeşte deasupra.
  Căci nimeni nu poate pune o altă fundație decât cea care a fost pusă, şi care este Isus Hristos.”(1corinteni 3:10-11)
  „Isus i-a zis: „Eu sunt Calea , Adevărul şi Viaţa . Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”(ioan 14:6)
  Voi care lepădați pe Fiul lui Dumnezeu , și puneți o altă fundație , adică una anticristică sunteți inamicii Dumnezeului Cel Adevărat.

  „El (Fiul lui Dumnezeu) este ‘piatra lepădată de voi, zidarii, care a ajuns să fie pusă în capul unghiului’.
  În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.” ”(faptele mesagerilor 4:11-12)

  • Sunteti sigur c-ati nimerit unde trebuie? Este vorba despre un partid politic intr-un stat laic, discutii in contradictoriu pro si contra despre minoritati, extremisti, nationalisti, spirit civic, alea…alea, multa confuzie voita au ba, dar dvs. pareti cumva ratacit: nu este intrunire bisericeasca, slujba este nu maine ci poimanine dimineata, am inteles ca BOR-ul va accepta prezenta si fara masca sau distantare sociala! Pe site-ul asta suntem cititori de toate credintele/religiile, unii dintre noi chiar fara (adica…laici/mireni). Zicerile dvs. chiar nu-si au rostul aici.

 51. Deci adunătura asta de bolșevici e ,,societatea civilă” sau ,,personalități” ale ei!