G4Media.ro

Zeci de mii de măști și mănuși pentru protecția împotriva Covid, distribuite…

Foto: Pixabay.com

Zeci de mii de măști și mănuși pentru protecția împotriva Covid, distribuite școlilor de Primăria Galați / „Procedurile privind contractarea, apoi achizițiile au durat foarte mult”

O cantitate uriașă de măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane şi alte echipamente de protecție COVID-19, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului, dar şi echipamente și produse de curățenie fac obiectul unei achiziţii contractate de Primăria municipiului Galaţi, pentru dotarea a 48 de şcoli, relatează Viața Liberă. Cumpărarea lor se face deoarece municipiul Galați este beneficiarul finanțării proiectului „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru unitățile școlare din municipiul Galați”, aprobat în cadrul Programului Operaţional de Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, licitaţia pentru furnizarea materialelor şi a echipamentelor de protecţie la COVID-19 a fost lansată de Primăria Galaţi în decembrie 2022 şi a fost marcată de numeroase contestaţii.

”Au primit foarte multe, în cantități foarte mari. Este un proiect al Primăriei. Cred că ceea ce se poate folosi acum, şi mă gândesc la dezinfectanţi, trebuie utilizaţi. Cu siguranță, pe celelalte vom încerca să le donăm, să le distribuim celor care au reală nevoie”, a declarat, pentru Antena 3 CNN, prof. Adrian Silivestru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galați.

Primăria Galaţi susține că este vorba de un proiect demarat în 2020.

„Este vorba despre proiectul «Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru unitățile școlare din municipiul Galați», finanțat integral prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, proiect demarat chiar în vara anului 2020, dar procedurile privind contractarea, apoi achizițiile au durat foarte mult. Proiectul prevedea achiziția de materiale (substanțe dezinfectante, săpun, măști etc.) pentru a putea aplica masurile sanitare de protecție minime în unitățile de învățământ. Nerespectarea clauzelor contractuale ar conduce la sancțiuni din partea Uniunii Europene, inclusiv în ceea ce privește accesarea de fonduri pe viitor”, a transmis administraţia locală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Să vedem DNA că intervine și acuză că respectivele au venit prea târziu și să impute banii ca devalizare.

  2. DNA .. trimite anti-vaccinistul … hai sa te vedem cum reactionezi in cazul asta .. sau nu va da ciolacu voie?