G4Media.ro

Washingtonul doreşte privilegierea căii diplomatice între Israel şi Hezbollah: „Ar face inutilă…

Sursa foto: ANWAR AMRO / AFP

Washingtonul doreşte privilegierea căii diplomatice între Israel şi Hezbollah: „Ar face inutilă orice acţiune militară”

Statele Unite au îndemnat marţi la privilegierea diplomaţiei pentru a rezolva tensiunile dintre Israel şi Hezbollah, după ce un ministru a avertizat că Israelul va respinge mişcarea libaneză de la frontiera sa de nord chiar şi în cazul unei încetări a focului în Fâşia Gaza, scrie AFP, transmite Agerpres.

„Nu dorim să vedem niciuna dintre părţi agravând conflictul în nord”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„Guvernul israelian a declarat public şi ne-a asigurat în privat că doreşte să găsească o cale diplomatică”, a spus el.

„Este ceea ce vom continua să urmărim şi, în cele din urmă, ar face inutilă orice acţiune militară”, a adăugat responsabilul american.

Un eventual armistiţiu în lupta cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza nu va submina „obiectivul” Israelului de a respinge Hezbollahul libanez de la frontiera sa de nord, a declarat duminică seară ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant.

Hezbollah a anunţat marţi că a vizat de două ori o bază militară israeliană după loviturile cu o zi înainte în estul Libanului.

De la începutul războiului din Gaza pe 7 octombrie, schimburi de focuri au loc aproape zilnic la frontiera dintre Liban şi Israel între armata israeliană şi Hezbollah, o mişcare islamistă susţinută de Iran şi aliată a Hamasului palestinian.

Franţa a prezentat recent „propuneri” pentru evitarea conflictului deschis între Israel şi Hezbollah, printre care, potrivit unor surse diplomatice, încetarea violenţei de ambele părţi ale frontierei şi retragerea luptătorilor Hezbollah la 10-12 kilometri nord de aceasta.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...