G4Media.ro

Washingtonul deblochează un nou ajutor de 457 milioane dolari pentru Kiev, pentru…

Sursa foto: Alex Brandon / POOL / AFP

Washingtonul deblochează un nou ajutor de 457 milioane dolari pentru Kiev, pentru finanțarea forțelor de ordine

Statele Unite au anunțat luni după-amiază un nou pachet de ajutor în valoare de 457,5 milioane de dolari pentru Ucraina, pentru a finanța poliția, gărzile de frontieră și anchetatorii de crime de război, potrivit Le Monde.

„Statele Unite sunt alături de poporul ucrainean și rămân angajate să sprijine o Ucraină democratică, independentă și suverană”, a declarat ministrul american de Externe, Antony Blinken, într-o declarație în care a anunțat ajutorul.

Această nouă tranșă, care ridică la 645 de milioane de dolari totalul asistenței americane pentru finanțarea forțelor de ordine ucrainene, se adaugă la miliardele de dolari de ajutor militar pe care Washingtonul le-a deblocat deja pentru Kiev.

„Transporturile noastre de echipamente de protecție, de provizii medicale și de vehicule blindate au redus semnificativ numărul de morți în rândul civililor ucraineni și al apărătorilor lor”, a declarat Blinken.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa mănâncă si gura lu’ politia ceva…

  2. Foarte bine, Ucraina trebuie ajutata să-și recupereze teritoriile înapoi. Putler își mai bate un cui în talpa după știrea asta:-)))

  3. Ordinea publică…Dati-le și la ai noștri ceva că sunt pe grila din 2009…