G4Media.ro

Wagner ar urma să livreze un sistem de apărare antiaeriană fie Hezbollah,…

Sursa foto: Olga MALTSEVA / AFP

Wagner ar urma să livreze un sistem de apărare antiaeriană fie Hezbollah, fie Iranului, informează Casa Albă

Grupul paramilitar Wagner, la cererea autorităţilor ruse,”se pregăteşte să livreze un sistem de apărare antiaeriană fie Hezbollah, fie Iranului”, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, John Kirby, citat de France Presse, conform Agerpres.

Ca ripostă, „suntem pregătiţi să utilizăm regimul nostru de sancţiuni antiteroriste împotriva unor indivizi sau entităţi ruseşti”, a afirmat Kirby.

Iranul „ar putea să facă un pas suplimentar” în asistenţa sa militară pentru Rusia, a indicat de asemenea John Kirby, evocând o posibilă livrare de rachete balistice iraniene pe care armata rusă le-ar putea utiliza pentru a lovi Ucraina.

În afară de drone şi de alte echipamente pe care, potrivit Washingtonului, Teheranul le furnizează deja armatei ruse, „Iranul are în vedere să livreze rachete balistice pe care Rusia le-ar putea utiliza în Ucraina”, a adăugat el.

Cât priveşte mişcarea libaneză proiraniană Hezbollah, aceasta efectuează o serie de atacuri împotriva armatei israeliene pe fondul războiului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza.

SUA avertizează de mai multe luni asupra aprofundării relaţiilor militare între Moscova şi Teheran.

Această cooperare „este evident nefastă pentru Ucraina, pentru vecinii Iranului şi pentru ordinea internaţională”, a apreciat John Kirby.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, s-a deplasat în septembrie în Iran pentru o vizită oficială, care fusese calificată la vremea respectivă drept „etapă importantă” pentru cooperarea militară între cele două ţări.

Moscova şi Teheranul sunt supuse sancţiunilor internaţionale care le restrâng schimburile comerciale. În cursul anului care s-a scurs, Rusia şi Iranul au stabilit legături strânse în mai multe sectoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce dovezi mai clare are nevoie Israel să înțeleagă că în atacul acesta implicarea Rusiei ca dușman de moarte al Israelului este totală?