G4Media.ro

Volodimir Zelenski se întâlnește săptămâna viitoare cu Joe Biden, în SUA

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Volodimir Zelenski se întâlnește săptămâna viitoare cu Joe Biden, în SUA

Președintele SUA, Joe Biden, intenționează să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski săptămâna viitoare, în preajma reuniunilor Adunării Generale a ONU, potrivit mai multor oficiali familiarizați cu aceste planuri, notează CNN.

A rămas neclar dacă întâlnirea va avea loc la New York sau mai târziu în cursul săptămânii la Casa Albă. O sursă familiarizată cu această chestiune a declarat pentru CNN că Zelenski este așteptat să călătorească la Washington, DC, după ce se va opri la New York.

Biden și Zelenski sunt amândoi programați să se adreseze marți adunării.

Sursa citată mai notează că Zelenski plănuiește să folosească o apariție în persoană la reuniunea anuală pentru a face apel la mai mult sprijin pentru Ucraina, care continuă să desfășoare o contraofensivă împotriva Rusiei. În afară de un discurs în fața adunării, el plănuiește mai multe întâlniri cu alți lideri mondiali la New York, potrivit unor persoane familiarizate cu aceste planuri.

Printre obiectivele sale se va număra încercarea de a convinge națiunile care nu au adoptat o poziție fermă împotriva războiului să fie mai ferme în condamnarea Rusiei.

Printre întâlnirile sale se va număra și cea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, a anunțat joi guvernul israelian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...