G4Media.ro

Volkswagen şi-a suplimentat investiţiile bugetate pentru vehiculele electrice şi autonome cu 13…

Volkswagen şi-a suplimentat investiţiile bugetate pentru vehiculele electrice şi autonome cu 13 miliarde de de euro, la 73 de miliarde de euro

Volkwagen şi-a suplimentat investiţiile bugetate pentru vehiculele electrice şi autonome cu 13 miliarde de euro, la 73 de miliarde de euro, în următorii cinci ani, pentru a-şi păstra poziţia de cel mai mare producător auto din lume în era vehiculelor economice, transmite Reuters.

Potrivit unui plan prezentat vineri, Volkswagen va aloca aproape jumătate din bugetul de investiţii în valoare de 150 de miliarde de dolari mobilităţii electrice, automobilelor hibride, unui sistem de operare a vehiculelor bazat pe software şi tehnologiilor de conducere autonomă.

În planul anterior, producătorul german de automobile şi camioane, care deţine branduri precum VW, Audi, Porsche, Seat şi Skoda, alocase 60 de miliarde de euro pentru vehicule electrice şi autonome, din bugetul de 150 de miliarde de euro.

Potrivit VW, ţintele mai stricte în domeniul emisiilor stabilite de Uniunea Europeană vor obliga grupul să crească ponderea vehiculelor hibride şi electrice în vânzările europene la 60%, până în 2030, de la ţinta iniţială de 40%.

sursa: News.ro, sursa: Bitfin.info

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter