G4Media.ro

Vladimir Putin i-ar fi luat lui Gherasimov conducerea operaţiunii din Ucraina, scriu…

Sursa foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin i-ar fi luat lui Gherasimov conducerea operaţiunii din Ucraina, scriu bloggerii militari ruși/ Informația nu a fost confirmată oficial

Şeful Statului Major General al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, care în decembrie anul trecut a fost numit la conducerea campaniei ruse din Ucraina, ar fi fost îndepărtat de la comanda războiului, potrivit unor, bloggeri militari ruşi citaţi de The Moscow Times. Nu există deocamdată vreo confirmare oficială a acestor informaţii, transmite News.ro.

Valeri Gherasimov, în vârstă de 67 de ani, îşi păstrează oficial postul de şef al Statului Major General, dar nu se mai ocupă de operaţiunile din Ucraina, conducerea efectivă a trupelor fiind preluată acum de generalul colonel Mihail Teplinski, în vârstă de 54 de ani, care în urmă cu un an preluase postul de comandant al Forţelor Aeropurtate, iar în aprilie devenise comandant adjunct al forţelor din Ucraina.

The Moscow Times îi citează pe doi bloggeri militari ruşi, Rybar şi Romanov Light, care ar fi scris sâmbătă despre aceste modificări operate la comanda războiului. Potrivit sursei citate, motivul pentru epurările din rândul Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse ar fi legat de rebeliunea mercenarilor Wagner ai lui Evgheni Prigojin.

De la începutul războiului, Putin l-a schimbat de cel puţin de patru ori pe comandantul armatei trimise să cucerească Ucraina, dar nu e clar cine a condus exact invazia în primele săptămâni. Din aprilie anul trecut, militarii ruşi au fost conduşi de Aleksandr Dvornikov, două luni mai târziu a fost înlocuit de Ghennadi Jidko, care a fost concediat în octombrie, la scurt timp după cedarea regiunii Harkov. Apoi Serghei Surovikin a fost numit în locul său. El s-a remarcat prin loviturile masive cu rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene, însă cu toate acestea, nu a re

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...