G4Media.ro

Vladimir Putin a aprobat noua Strategie de Securitate Naţională a ţării, care…

Vladimir Putin a aprobat noua Strategie de Securitate Naţională a ţării, care constată că „forţe distructive” interne şi externe încearcă să destabilizeze Rusia

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a aprobat noua Strategie de Securitate Naţională a ţării, care constată că „forţe distructive” interne şi externe încearcă să folosească actualele provocări pentru a destabiliza Rusia, transmite sâmbătă EFE.

Documentul, de 43 de pagini, publicat sâmbătă pe portalul digital de informaţii guvernamentale, subliniază că sporirea infrastructurii militare a NATO în apropierea frontierelor ruse şi exerciţiile pentru posibila folosire a armelor nucleare împotriva Rusiei cresc ameninţările militare cu care se confruntă ţara.

„Forţe distructive din exterior şi din interiorul ţării încearcă să folosească dificultăţile socio-economice obiective în Federaţia Rusă pentru a stimula procese sociale negative şi pentru a agrava conflicte interetnice şi interconfesionale”, se menţionează în text.

Noua Strategie, care o înlocuieşte pe cea aprobată la 31 decembrie 2015, semnalează că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor este însoţită de posibilitatea sporirii ameninţărilor pentru siguranţa cetăţenilor, a societăţii şi a statului.

„Folosirea în Federaţia Rusă a tehnologiilor informaţiei şi a echipamentelor de telecomunicaţii străine creşte vulnerabilitatea resurselor informatice ruse, inclusiv instalaţiile de infrastructură critice”, se menţionează în document.

Pentru a face faţă acestei provocări, noua strategie îşi propune să sporească securitatea şi stabilitatea sistemului de alimentare cu energie, a sectorului rus de internet şi a altor infrastructuri, precum şi să blocheze controlul străin asupra funcţionării acestor sisteme.

În ceea ce priveşte securitatea economică, documentul subliniază nevoia de „a depăşi dependenţa critică a economiei ruse de importul de tehnologii şi echipamente” şi de a întări sistemul financiar al ţării şi suveranitatea sa. În acest scop, printre alte măsuri, noua strategie are în vedere reducerea folosirii dolarului american în comerţul cu străinătatea.

Noua strategie include şi un capitol referitor la „apărarea valorilor etico-spirituale tradiţionale ruse, a culturii şi memoriei istorice” şi acuză Statele Unite şi aliaţii lor că atentează la aceste valori. „Sabotajul informativo-psihologic şi ‘occidentalizarea’ culturii sporesc pericolul ca Federaţia Rusă să-şi piardă suveranitatea culturală”, avertizează documentul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Rusia fiind el și gașca, nu restul oamenilor care trăiesc acolo. Ăia nu contează.

  • În timp ce pulimea mănâncă parizer prăjit, 4 asasini planetari vor să distrugă pe mama rusie și să le ia parizerul din tigaie. A văzut el împreună cu ceilalți profeți salvatorii rusiei lavrov și zaharova.

 2. Piticul cracanat de la Kremlin incepe sa o ia tot mai rau pe aratura.
  Incepe sa dea legi absurde, de genul : „toata planeta e obligata sa iubeasca URSS. Cine nu e de acord va fi declarat dusman de clasa si trimis in gulag.”
  Credeam ca va mai sta la carma URSS inca vreo 20 de ani, dar , dupa cum se comporta in ultima vreme,se pare ca va pleca mult mai repede, din motive medicale.

 3. sunt in semi-libertate-VR , si ca la orice Revolutie caut sa va troznesc si eu , de cate ori pot 🙂
  no offence 🙂

  in alta ordine de idei , sunt la 42 ani
  pentru mine acum e timpul de familie cu copilasi
  asta caut , asta urmaresc 🙂

  🙂

 4. Mda, e greu de înțeles articolul.Fiecare face ce crede,presupun, există nuanțe.

 5. Putin se sperie si de umbra sa. Nebuni precum Napoleon si Hitler nu se mai apar curand.

 6. Mon cher,
  e bine să nu stârnești ursu’, mai ales când e cu rană veche și care încă-l deranjază teribil. Da’ cân’ ajunge câte-un fitecine, în fruntea unei țări, și-și mai împreunează lipsă de glagorie cu alții pe măsură, și-i mai și mână necuratu’ ( Doamne iartă-mă ) să să joace cu bațu’ pin’ gardu’ ursului…… Atunci să te ții nenicăă.
  Parol, e groasă rău…

 7. Probabil din „identitatea culturala” face parte si „De la Tisa pân’ la Don/Davai ceas, davai palton”.