G4Media.ro

Vlad Voiculescu, după incidentul de la „Marius Nasta”: Vorbim despre un echipament…

Vlad Voiculescu, după incidentul de la „Marius Nasta”: Vorbim despre un echipament care a fost verificat acum două luni

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că echipamentul de la unitatea mobilă ATI a Institutului „Marius Nasta” a fost verificat în urmă cu două luni.

„A fost un incident minor. O sperietură mare însă. Avem şapte pacienţi, cu toţii sunt în regulă. În această seară cu toţii au fost transferaţi în secţii ale Institutului ‘Marius Nasta’. Totul este în regulă în acest moment. Informaţiile pe care le avem până în acest moment este că nu a fost vorba despre un incendiu, mai degrabă o degajare de abur, respectiv de fum. Nu este vorba despre altceva. Vorbim de asemenea despre un echipament exterior spitalului, un tir care a fost reechipat ca să funcţioneze ca o secţie de ATI mobilă, un echipament care a fost verificat tehnic ultima dată acum două luni. Nu vorbim despre probleme cu echipament vechi sau alte lucruri care ar putea să pună în pericol viaţa pacienţilor. Vorbim despre un echipament care a fost verificat acum două luni. Nu putem să vorbim despre probleme ale echipamentului atât timp cât nu a existat un incendiu, a exista o degajare de abur sau de fum. Asta ne vor spune specialiştii după ce vor face toate verificările acolo”, a declarat Voiculescu la Institutul „Marius Nasta”.

Zeci de echipaje de pompieri au intervenit, duminică seara, la Institutul „Marius Nasta”, unde a fost anunţat un incendiu la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR. Incendiul nu s-a confirmat.

sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ceva o fi fost daca alimentarea trecuse pe generator. Verificarea e doar o formalitate unde primeaza spaga si coruptia.

  2. Dacă verificarea o fi fost făcută conform principiului: „las’, că merge și așa!”, tot așa cum, pesemne, a fost facută și la Balș și la Piatra Neamț, ce să mai vorbim….
    PS. Dacă strigi in gura mare intr-o unitate sanitară „Protocol!”, să-i vezi pe toți cum își fac cruce și cum iși scuipă-n sân, de zici că l-au văzut pe….!

    • Daca nu s-au sesizat gornistii pesedisti, inseamna ca a fost un incident minor. Aia daca nu au ceva capital politic de muls de pe urma unei tragedii, nici nu se dau jos din pat, cum se zice.

  3. Mai verificați și reinstruiți și personalul care deservește aceste instalații. La toate problemele apărute în spitale se observă că personalul de deservire, reparații, tehnic este slab pregătit, accidentele, inclusiv incendiile fiind produse de lucruri mărunte făcute prost, improvizate, fără a avea cunoștințele necesare privind sarcina maximă admisă .Plus disciplina. Nu se întâmplă un incendiu instantaneu-unde era personalul, fiind saloane de terapie intensivă cu personal medical în permanență(!)?

  4. orice echipament, fie ca este intr-o fabrica sau intr-un spital, trebuie inspectat zilnic, inainte de a-l repune in functiune. asta am invatat de la partenerii occidentali cu care am avut de-aface de-alungul anilor. in RO nu se verifica nimic pana nu crapa

    • Te rog da-mi un link pentru inspectia zilnica a grupului generator, care e repus în functiune automat când e nevoie, nu zilnic. Sau pentru motorul autoturismului meu, sa fiu sigur ca nu scoate fum pâna la Sinaia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.