G4Media.ro

Vizitatorii Grădinii Zoologice din Brașov vor putea admira, începând de sămbătă, doi…

Sursa foto: Facebook / Zoo Brașov

Vizitatorii Grădinii Zoologice din Brașov vor putea admira, începând de sămbătă, doi pui de leopard al zăpezilor

Vizitatorii Grădinii Zoologice din Braşov vor putea, începând de sâmbătă, să admire două exemplare de leopard al zăpezilor, animal care a lipsit din colecţia grădinii din Braşov începând cu august 2020, relatează News.ro.

Cei doi pui se numesc Aslan şi Amalia, au vârsta de cinci ani şi jumătate şi au ajuns la Zoo Braşov la începutul lunii noiembrie, fiind aduşi de la Zoo Chorzow din Polonia.

Anunţul privind faptul că publicul va putea vedea cele două exemplare de leopard al zăpezilor a fost făcut vineri de oficialii Primăriei Braşov.

Sursa foto: Facebook / Zoo Brașov

„Această specie a lipsit din colecţia grădinii zoologice timp de aproximativ un an şi jumătate, după ce Jammu, masculul în vârstă de aproape 15 ani, a decedat în august 2020 din cauza vârstei înaintate. După o perioadă în care, în colaborare cu coordonatorul programului EEP pentru această specie, am aşteptat ca aceste animale să devină disponibile pentru transfer, Aslan şi Amalia, un mascul şi o femelă având ambii vârsta de cinci ani şi jumătate, au ajuns la Zoo Braşov la începutul lunii noiembrie, fiind aduşi de la Zoo Chorzow din Polonia”, transmit aceştia într-un comunicat dat publicităţii.

Animalele au ajuns la începutul lunii la Braşov, şi au trecut fără probleme de perioada obligatorie de carantină şi adaptare la noul mediu.

Sursa foto: Facebook / Zoo Brașov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Desfiintati gradinile zoologice. Sunt puscarii pentru animale. Ursii traumatizati la zoo, ajunsi intr-un final la sanctuarul din Zarnesti sunt dovada graitoare a traumelor psihice suferite de animalele inchise oentru ca niste oameni primitivi sa le arate copiilor lor.

  • De acord cu tine. Consumă resurse, iar animalele sunt captive într-un mediu toxic pentru ele, private de spațiu și de mișcare. Pentru asta avem nevoie de legi…

  • Grozav, vom putea admira animale maltratate si condamnate la o viata de inchisoare. :(((((
   Gradinile zoologice reprezinta un abuz si o aberatie si trebuie desfiintate de urgenta.

 2. Boocotati gradinile zoological si parcurile acvatice. Sunt temnite pentru bietele suflete
  Mai bine o visita i tr-o poiana say un documentar wild life

 3. Gradinile zoologice ar trebui desfiintate asa cum dealtfel s-au interzis si animalele salbatice la circ. Este o barbarie pt sec XXI. Subscriu ca ar trebui boicotate.

 4. De acord cu desfintarea gradinilor zoologice (cel putin cele clasice cu custi inguste prin care copii se holbeaza si se minuneaza la bietele animale). Sigura forma cu care sunt acord sunt rezervatiile mari unde oamenii pot observa de la distanta animalele (ca in safari). Circul ar trebui sa aiba aceeasi soarta.