G4Media.ro

Viktor Orban pretinde că Ungaria şi Uniunea Europeană „ar putea realiza lucruri…

Sursa foto: European Council

Viktor Orban pretinde că Ungaria şi Uniunea Europeană „ar putea realiza lucruri măreţe împreună dacă Bruxelles şi-ar stăpâni ungarofobia”

Ungaria şi Uniunea Europeană „ar putea realiza lucruri măreţe împreună dacă Bruxelles şi-ar stăpâni ungarofobia”, a afirmat premierul ungar Viktor Orban vineri la Veszprem (vest), transmite MTI, citată de Agerpres.

Premierul ungar a inaugurat Centrul de dans şi mişcare ActiCity, construit în cadrul manifestărilor prin care este marcat statutul oraşului şi al regiunii Balaton de capitală culturală europeană în 2023.

Viktor Orban le-a mulţumit UE şi „birocraţilor de la Bruxelles” pentru alegerea Veszpremului „şi astfel a Ungariei”.

Această performanţă arată că „Ungaria şi Bruxellesul ar putea face lucruri măreţe împreună dacă birocraţii de la Bruxelles ar reuşi să-şi stăpânească bine-dezvoltata ungarofobie”, a declarat premierul ungar.

„Ce păcat că exemplul Veszpremului este excepţia şi nu regula”, a adăugat acesta.

El a amintit că „UE a fost creată ca o formă modernă de cooperare europeană pentru a obţine pacea şi prosperitatea”, dar astăzi „suntem afundaţi într-un război”, iar situaţia şi perspectivele economice sunt sumbre.

„Dacă Uniunea Europeană nu-şi poate îndeplini misiunea iniţială, la ce ajută?”, a comentat Orban, concluzionând că, în lipsa unui răspuns, „zilele minunatelor tradiţii şi programe cum este capitala culturală europeană sunt numărate”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Asta e vocea a ce kremlinul nu poate spune.

  2. Dupa ce i-a adus pe huni la sapa de lemn ,”patriotul” cu centrul de comanda la Kremlin,ar vrea realizari marete „alaturi” de UE. Deci nu in cadrul UE,ca amaratii aia de francezi sau germani ,nu,mareata Ungarie falimentara vrea un parteneriat cu UE.
    La cereseala la Kremlin,ca banii europeni se subtiaza pentru sclavii putinisti! Nasol e ca si tatuca a cam falimentat Rusia,deci poate in China,ca tot a luat Viktoras vaccinuri la suprapret de la chinezi(cu parandaratul de rigoare).

  3. puricele se viseaza rege

  4. slovacii sunt ungarofobi, românii sunt ungarofobi, polonezii sunt ungarofobi, Bruxelles-ul e ungarofob. Eu cred că problema nu e la toți ăștia.