G4Media.ro

Viktor Orban acuză Comisia Europeană că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza legii…

Viktor Orban acuză Comisia Europeană că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza legii anti-LGBTIQ+

Premierul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană că blochează fondurile destinate Ungariei pentru Planul său Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din cauza dezacordurilor dintre cele două părţi cu privire la drepturile persoanelor LGBTIQ+, declaraţia sa intervenind cu câteva zile înainte de expirarea termenului limită stabilit în vederea aprobării acestor resurse financiare pentru Ungaria, relatează AFP.

„Fondurile sunt împrumuturi pe care Bruxellesul nu doreşte să ni le acorde din cauza dezbaterii privind politica noastră faţă de LGBT+”, a declarat premierul suveranist, într-un interviu la un post de radio local.

Parlamentul ungar a adoptat în iunie amendamente legislative care interzic „promovarea şi reprezentarea homosexualităţii” în rândul celor sub 18 ani.

Acest text, prezentat de Viktor Orban drept un instrument de protejare a copiilor, a provocat tensiuni puternice cu Bruxellesul, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, calificându-l drept „ruşinos”.

UE afirmă că refuzul său de a valida planul naţional de redresare şi rezilienţă (PNRR) al Ungariei nu are nicio legătură cu legea respectivă, menţionând alte elemente, cum ar fi lupta insuficientă împotriva corupţiei şi lipsa de independenţă a sistemului judiciar.

Prezentat la Bruxelles la 12 mai, planul ungar de investiţii şi reforme, care permite Budapestei să obţină 7,2 miliarde de euro sub forma de fonduri europene, trebuia să facă obiectul unei decizii a Comisiei la 12 iulie, la finalul celor două luni de examinare prevăzute de procedură. Dar perioada de examinare a fost prelungită până la sfârşitul lunii septembrie.

În cursul acestei săptămâni, guvernul ungar a atras 4,5 miliarde de euro pe pieţele financiare, o sumă fără precedent într-o singură zi.

Confruntat cu „provocări permanente” puse de UE, Viktor Orban a asigurat că ţara sa are o bază financiară solidă şi îşi va „apăra suveranitatea”.

În fine, în pofida disputelor, el a respins încă o dată ideea unei posibile ieşiri a Ungariei din UE.

„Vom fi printre ultimii dacă Uniunea Europeană ar urma să-şi înceteze existenţa”, a declarat premierul ungar, subliniind „importanţa accesului la piaţa comună pentru Ungaria”.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. a murit.

  Parlamentarii tai la UE sunt arestati din mijlocul orgiilor gay si tu te dai mare familist.

 2. Titlu:
  „Viktor Orban acuză Comisia Europeană că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza legii anti-LGBTIQ+”

  Titlu fake, care dezinformeaza.
  Legea este o lege antipedofila, si nu o lege anti-lgbtq.
  Se refera doar la minori, la protejarea lor.
  De la 18 ani in sus lgbeteii se pot f..@. e cum si cu cine vor.

 3. Se descurca Ungaria și fără banii voștri, stai cuminte…Măsurile economice pro-populație planificate de guvernul maghiar pentru anul viitor sau menținerea tarifelor la gaz și curent spune multe

  • …. împrumut de pe piețele financiare….
   Are Viktor bani! 🤣🤣🤣🤣
   Mai știu pe unii de pe la Vâlcea noastră care vind ” creștere economică” cu bani împrumutați!! Desigur la dobândă negativă! 😜
   Hai sik… să trăiești, anal istule!
   PS. Oricum, stau mult mai bine decât noi la capitolul.

 4. Toate problemele din lume s-au terminat, a ramas motiv de scandal doar LGBT.
  Dar de ce sa nu inventezi o falsa problema cu care se poate polariza electoratul (de ambele parti)? De ce sa demonstrezi ca poti face ceva pentru oameni, cand ii poti intoarce unii impotriva altora pentru niste teme complet aberante si obtii voturi?

 5. este legea anti-pedofilie, propaganda LGBTQIPxyz nu are ce cauta in cartile, clasele si mintile minorilor
  minoritatea progresistoid-vomitiv-LGBTista devine incredibil de agresiva si scarboasa, inclusiv presa cumparata cum e g_a_y_4media

  propaganda homosexuala nu va ajunge niciodata la tineri oricat se chinuie lobby-ul barbatilor nascatori progresivi, servili cu imigrantii, obsedati de clima, obsedati de s*x prin an*s, atei militanti