G4Media.ro

VIDEO Vladimir Putin, prezentat într-o întâlnire tensionată cu șeful Statului Major, Valeri…

Sursa foto: Kremlin.ru

VIDEO Vladimir Putin, prezentat într-o întâlnire tensionată cu șeful Statului Major, Valeri Gerasimov, la exercițiile militare „Vostok 2022” din Extremul Orient rus

Președintele rus Vladimir Putin a fost prezentat într-o întâlnire stânjenitoare cu șeful său de Stat Major, marți, în timp ce inspecta exercițiile militare „Vostok 2022” din Orientul Îndepărtat al Rusiei, la mii de kilometri de războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Serviciul de știri militare Zvezda a publicat o înregistrare video în care Putin și șeful de Stat Major, generalul Valeri Gerasimov, intră într-o cabină de observare, se așează cu un spațiu larg între ei și păstrează o tăcere incomodă în timp ce așteaptă sosirea ministrului apărării, Serghei Șoigu.

Gerasimov și-a aranjat părul și a umblat prin hârtiile de pe masa, iar Putin a privit printr-un binoclu, la un moment dat aprobând un comentariu al generalului înclinând scurt din cap.

Limbajul corporal ciudat a atras atenția analiștilor politici și militari pe rețelele de socializare.

„Este evident că Putin nici măcar nu vrea să vorbească cu comandantul forțelor armate ruse”, a scris fostul premier suedez Carl Bildt pe Twitter.

Într-un clip separat, atmosfera a părut mai ușoară, Putin și Shoigu fiind arătați schimbând o glumă în timp ce Gerasimov vorbea la telefon.

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1567105287185731586

Gerasimov a fost aproape absent din peisajul public în cele 195 de zile de război al Rusiei în Ucraina, provocând speculații cu privire la poziția sa față de Putin și chiar, uneori, cu privire la sănătatea sa.

După ce a capturat aproximativ o cincime din țară, Rusia s-a luptat până la un impas tactic, suferind în același timp pierderi grele în trupe și echipamente.

Prin continuarea exercițiilor militare „Vostok” (Est), care au loc o dată la patru ani, Putin a părut să transmită un semnal că armata rusă este capabilă să își desfășoare activitatea ca de obicei, în ciuda cerințelor războiului.

Dar Ministerul Apărării spune că exercițiile care au început la 1 septembrie implică doar 50.000 de soldați, o fracțiune din cei 300.000 care au declarat că au participat în 2018. Analiștii militari occidentali spun că sunt de părere că ambele cifre sunt exagerate.

Manevrele au inclus forțe atât din India, cât și din China, deși nu a fost clar dacă Putin a văzut trupe din aceste țări în acțiune.

Marți, Ministerul Apărării a publicat o înregistrare video din partea navală a exercițiului, arătând Flota rusă din Pacific exersând lansarea rachetelor de croazieră Kalibr, despre care a spus că au lovit cu succes o țintă aflată la peste 300 km.

Luni, navele de luptă rusești și chinezești au exersat respingerea unui atac aerian inamic cu ajutorul sistemelor de artilerie de apărare aeriană. Săptămâna trecută, navele de război din cele două țări au efectuat sarcini de apărare anti-navă, anti-aeriană și anti-submarin în Marea Japoniei, a precizat ministerul.

Putin și liderul chinez Xi Jinping au declarat în februarie un parteneriat „fără limite”, promițând să colaboreze mai strâns împotriva Occidentului.

Rusia este cel mai mare furnizor de echipamente militare pentru India, care a continuat exercițiul la câteva zile după ce Statele Unite au declarat că sunt îngrijorate de faptul că orice țară ar organiza astfel de manevre cu Rusia acum.

Moscova spune că exercițiile militare implică, de asemenea, contingente militare și observatori din Algeria, Laos, Mongolia, Nicaragua, Siria și șase foste republici sovietice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Tensionat , netensionat voi dați-i înainte că e o vorbă ” atâta i-a cântat până când s-a spânzurat”.

 2. O stire de dragul stirii!!! Penibil g4, penibil!!!
  Nu prezentati si cum s a sters la c.r!!!??

 3. ce trio de pacalici :))

 4. Ce fatza de betzivan are comandantul Valerica!
  Au tras sute de rachete într-o țintă si toate au lovit-o la câțiva km distanta.

 5. Oricate doctorate ar avea generalul, Putin are mereu unul in plus. Le mai dau 2 luni de uitat prin binoclu.

 6. Bine ca fereastra aia de observație era închisa.

 7. Gheneralu este nedumerit.Nu știe care i vina că locuiește la parter.

 8. Bine ar fi Bogdan sa fie cum zici. Dar sa nu uitam ca si Kim se uita prin binoclu de multi ani si tot acolo e. Ma tem ca si putler o sa se uite multi ani de acu inainte

 9. Din secvențele de pe Twitter se poate trage o singură concluzie.
  Gherasimov este preocupat de situație ceilalți nu dau doi bani.