G4Media.ro

VIDEO Viktor Orban preia retorica Rusiei: Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent…

sursa foto: Facebook / Viktor Orban

VIDEO Viktor Orban preia retorica Rusiei: Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război

Țările occidentale care furnizează arme și bani pentru a ajuta Ucraina în războiul său cu Rusia au „derapat” deja și au devenit participanți activi la conflict, a declarat vineri premierul Ungariei, reluând practic retorica Kremlinului.

Într-un interviu acordat postului de radio de stat ungar și citat de agenția AP, Viktor Orban a declarat că decizia de miercuri a Germaniei de a trimite 14 tancuri Leopard 2 A6 în Ucraina este emblematică pentru rolul tot mai mare pe care țările occidentale îl joacă în acest război, aflat acum în cea de-a 12-a lună.

În loc să înarmeze Ucraina, Occidentul ar trebui să urmărească „o încetare a focului și negocieri de pace”, a spus Orban, fără a da detalii despre ceea ce își imaginează că ar însemna astfel de negocieri pentru viitoarea integritate teritorială a Ucrainei.

„Totul a început cu germanii care au spus că sunt dispuși să trimită căști, pentru că nu vor trimite instrumente letale în război, deoarece asta ar însemna participarea la el. De aici am început”, a declarat Orban. „Acum, am ajuns la tancuri de luptă, iar ei vorbesc deja despre avioane”. De notat că ministrul german al Apărării a exclus trimiterea de avioane de luptă în Ucraina.

Orban, care a refuzat să trimită arme în Ucraina vecină și a blocat unele eforturi ale Uniunii Europene de a oferi pachete de ajutor Kievului, s-a poziționat în mod constant împotriva sancțiunilor UE și a portretizat țările care ajută Ucraina ca fiind „de partea războiului”.

În ultimul deceniu, guvernul său populist de dreapta a avut legături economice și diplomatice din ce în ce mai strânse cu Rusia și a încheiat acorduri majore privind achiziționarea de gaz, petrol și combustibil nuclear rusesc. Ungaria a amenințat că se va opune prin veto oricăror sancțiuni ale UE care i-ar afecta accesul la energia rusă.

Orban a declarat vineri că Ungaria să fie atrasă în războiul din Ucraina „iese din discuție atât timp cât sunt prim-ministru”, dar crede că este prea târziu pentru alte țări din Europa.

„Dacă trimiți arme, dacă finanțezi întregul buget anual al unuia dintre beligeranți, dacă promiți tot mai multe arme, tot mai multe arme moderne, atunci poți să spui ce vrei. Indiferent ce spui, ești în război”, a mai susținut el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. Rusia produce 1427 de tancuri T90 pe luna!!
  In 2 zile jumate ajungem la Atlantic!!

  • Loool 😆 🤣 😂 bai „astia” nemeteii riki zis kiki aka cioby zis koiobi aceiasi persoana cu florin zis flo.cea, ai combatut destul azi, acu du-te iute in fata oglinzii si trageti singur cateva zeci de palme peste ceafa poate iti mai revii din pro.stie, desi n-as crede ma tembelulle 😆 🤣 😂 😹

  • Da, produce 1400 de tancuri pe Lună, 10 000 pe Marte, iar pe Pământ au doar 500.

  • Pe site-ul ăsta este la fel ca pe stiripesurse, 90% din comentarii sunt ale postacilor pro ruşi.

   Acolo ca şi aici, 1 postac 20 de conturi false.

  • Orban are perfecta dreptate.

 2. 1477!!! Ai gresit un pic. Ajung cu ele pana pe luna!!!

  • „ministrul german al Apărării a exclus trimiterea de avioane de luptă în Ucraina.”

   Cancelarul Germaniei spunea acum 6 luni ca NU vor trimite tancuri in ucraina.
   Singurii care s-au tinut de cuvant sunt ungurii

 3. Deci Iranul e in război cu Ukraina n.a.z.i.s.t.u.l.e?
  Că trimit drone Shahid cu miile de bucăți. Dar Coreea de Nord care aprovizionează ruZia cu muniție de artilerie?
  Ia zi măi h.a.u.r.i.s.t unguresc

 4. Pe Orban și pe susținătorii lui îl atrag originile. Ca și pe partenerii lor din Imperiul Habsburgic. Mergeți, fraților, vă asigurăm un coridor umanitar ca să ajungeți unde vă doriți. Mergeți în CSI, că unii cam pleacă de acolo.

 5. Riki , Riki si mami tau

 6. Asta îi reprezintă pe unguri, cu tot respectul meu pt românii noștri de naționalitate maghiară, chiar nu va e rușine cu maimuțoiul asta?!?
  Cum faceți voi de mereu va plasați de partea oribilă a istoriei?!? Demnitatea chiar așa raritate e la unguri, că eu nu va știu așa?!?

  • Demnitatea la unguri :)))))) Bolșevic hun ce esti ! Demnitate ? 1956 peste 3000 de huni sunt trecuti pe sub senila de ruși . Dacă VESTUL nu deschidea granitele erau peste 5000 de maziliți ( cifra oricum vehiculata) . Acum ”demnitatea” hunilor e ca rusi sa ucida copii, batrâni si bolnavi in Ucraina ? MARȘ LA ULAN BATOR !!!

 7. Eu as propune sa ajungem din nou pana la Budapesta si sa vedem apoi ce „pace” vor negocia ungurii…

  • OK, dar de data asta rămânem acolo.
   Judetul Budapesta – suna bine, nu?

  • @tcv – dupa logica lor nu ar trebui sa protesteze prea mult ci sa caute „pacea”. E simplu de vorbit cand nu e teritoriul tau pus la bataie. Je.go.si

 8. Dupa logica lui Orban, Iranul ar trebui sa fie in razboi cu Ucraina pentru ca a trimis drone de lupta…
  O sa urmeze si asta. Dupa principiile lui sanatoase, daca fata vecinului tipa ca e violata nu ai voie sa te bagi si nici sa-i dai ceva de aparare fetei, ca a meritat-o poate, ca l-a provocat pe violator.

 9. Ce j.e.g umanoid…

 10. ungurii si sarbii au ajuns ultimele ciubote din europa…la mai mare, tovarasi!

 11. „Patriotul” Orban nu realizeaza ca nu mai e anul 1956,tancurile sovietice nu mai pot ajunge la Budapesta sa umple Piata Eroilor cu sangele celor care se opun dictaturii.Dar pentru a comemora acel eveniment „fericit” se mentine mare fan al sovieticilor.

 12. & Se observă deci, că Ungaria face un rol de reglare a tensiunilor și presiunilor din zona central și est europeană, de mai multă vreme, prin schimbări de direcții politice, chesiune vizibă și la UDMR, ?