G4Media.ro

VIDEO USRPLUS a dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, printr-un miting…

VIDEO USRPLUS a dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, printr-un miting digital

USRPLUS a dat startul campaniei electorale printr-un miting digital, primul de acest fel din România, eveniment la care a fost prezentat planul Alianţei pentru guvernarea ţării. Viziunea USRPLUS pentru o Românie fără hoţie presupune eliminarea pensiilor speciale, „Fără Penali în Funcţii Publice” în Constituţie, un miliard de euro pentru sănătate, şcoala de la 8 la 5, bani europeni pentru industriile viitorului – robotică, energie verde, ecoturism, scrie News.ro.

„Intrăm în această campanie cu un gând despre ce înseamnă de fapt Revoluţia Bunei Guvernări într-o Românie fără hoţie. Alianţa USR PLUS vine cu o viziune de guvernare, pentru România de mâine, pentru o economie sustenabilă, aliniată la ceea ce se întâmplă la nivel european. Dincolo de toate resursele pe care le putem mobiliza şi de fondurile europene pentru care ne-am bătut în Parlamentul European, avem nevoie de oameni. Programul nostru de guvernare are în vedere o relaţie directă cu oamenii. Guvernul trebuie să ştie să asculte oamenii şi să ştie să le vorbească. E nevoie de empatie. Ne aplecăm asupra elevilor şi profesorilor, asupra pacienţilor şi medicilor, asupra muncitorilor din fabrici, dar şi din corporaţii, asupra antreprenorilor şi fermierilor, ne îngrijim de mame, vârstnici, şomeri şi alte categorii vulnerabile. Trebuie să punem capăt ideii că politicienii decid singuri pentru întreaga naţiune. Reconstruim un stat în care să putem avea încredere”, a transmis co-preşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat de presă.

La rândul său, Dan Barna a vorbit despre activitatea USR din Parlament subliniind opoziţia la legile justiţiei, strângerea celor 1 milion de semnături pentru #FaraPenali, proiectele de lege de eliminare a pensiilor speciale, acestea din urmă vor fi doar câteva dintre obiectivele care vor fi duse la capăt în viitoarea guvernare USR-PLUS.

Am arătat în patru ani că putem face opoziţie. Credem că acum a venit vremea construcţiei. În această campanie electorală asta vom face. Vom arăta că suntem capabili să construim bine aşa cum am fost capabili să oprim răul. Căci fără o reformă radicală, fără intervenţii decisive vom avea iar patru ani de amânări şi dezamăgiri. Şi poporul ăsta merită mai mult. Şi încă ceva. Nu cedăm la atacuri. Au fost şi vor mai fi. Atacurile astea ne confirmă că suntem tot mai aproape de o victorie în numele a milioane de români care cer tot mai hotărât altceva”, a precizat Dan Barna.

Europarlamentarul Dragoş Tudorache a subliniat că, în planul de guvernare USRPLUS, reforma statului, curăţarea aparatului de stat de impostură şi corupţie sunt puncte principale.

„E nevoie de reforma constituţională şi suntem singura forţă politică ce vine acum cu angajamente clare: 300 de parlamentari, noi soluţii pentru dizolvarea Parlamentului, depolitizarea arbitrilor constituţionali, CCR şi Avocatul Poporului. Şi e nevoie de reforma administraţiei, transformarea ei într-un serviciu public eficient, modern, îndreptat exclusiv către cetăţean şi antreprenor. Asta se va face prin curăţarea incompetenţei şi imposturii, iar în mod structural se va realiza prin digitalizare“, a explicat Tudorache.

Viceprimarul Capitalei Vlad Voiculescu a vorbit despre soluţiile la criza sanitară şi măsurile pentru dezvoltarea sistemului de sănătate.

„Fără hoţie în sănătate înseamnă că până astăzi ar fi trebuit să avem spitale moderne peste tot în România. O reformă adevărată a sănătăţii românilor înseamnă aer curat, lipsa gunoaielor, un stil de viaţă sănătos pentru generaţiile viitoare. Avem nevoie să schimbăm lucrurile de la «aşa zice doctorul» la «aşa am decis împreună». Avem nevoie de educaţie în sănătate şi sănătatea de mâine să se reorienteze cu adevărat în jurul pacienţilor educaţi care iau decizii împreună cu medicul. Sistemul medical de mâine trebuie să fie o experienţă omenească, empatică şi care să răspundă nevoilor pacientului. Astăzi, sănătatea este una fragmentată şi pacientul este plimbat de la un specialist la altul. Astăzi, dacă eşti suspect de COVID, stai ore în şir la telefon ca să găseşti pe cineva de la DSP. Avem nevoie de un sistem integrat, de echipe multidisciplinare, ca specialiştii să lucreze împreună şi ca instituţii să lucreze împreună. Doar o abordare umană, integrată asupra sănătăţii oamenilor ne va duce mai departe”, a spus Voiculescu.

Deputatul Stelian Ion a transmis că justiţia reprezintă stâlpul de sprijin al oricărei societăţi, iar într-o viitoare guvernare USRPLUS, DNA va avea tot sprijinul pentru rezolvarea celor mai complicate anchete.

„Toate domeniile depind de justiţie pentru că orice domeniu poate fi afectat de hoţie, de fraudă. Nu vom avea niciodată o justiţie independentă dacă aceia care fac regulile nu respectă ei înşişi legea. De aceea pentru noi justiţia este de-o importanţă majoră, iniţiativa Fără Penali în funcţii publice trebuie să devină realitate”, a afirmat Stelian Ion.

Oana Ţoiu, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaţilor, a prezentat câteva dintre principalele obiective ale politicii USR PLUS pentru copii, vârstnici şi cetăţeni vulnerabili.

„Suntem datori pentru copiii României să nu le fie foame, să nu le fie frig. E ceva posibil dacă începem din ziua 0, să asigurăm nutriţie pentru mame în momentul în care sunt însărcinate dacă au nevoie de sprijinul ăsta, să poţi să pleci din maternitate cu un kit pentru nou-născuţi, ceva ce noi am negociat şi am obţinut în 2016 şi apoi a fost păstrat la sertar, deşi menţionat în toate conferinţele de presă din ultimii patru ani. Fiecare copil în grădiniţă – o soluţie din societate civilă, preluată de Parlament şi Guvern în 2016, cu rezultate acum care trebuie extinsă pentru toţi copiii. Şcoli bune şi sigure, de la 8 la 5, ca să permită părinţilor să lucreze în timpul ăsta. Şcoli unde copiii să aibă o masă şi şcoli cu infrastructură potrivită secolului în care ne aflăm. Vom investi în 1.500 de astfel de şcoli. Investiţii în profesori, respect şi acces la resurse pentru că ei sunt principalii parteneri pentru o Românie educată. Învăţare pe tot parcursul vieţii pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută, trebuie să ne asigurăm că tinerii îşi găsesc locul pe piaţa forţei de muncă, că îşi găsesc locul în comunitatea, aici, acasă, potrivit Oanei Ţoiu.

Deputatul Cristina Prună a transmis soluţiile USRPLUS pentru a redresa economia României.

„A venit vremea să reducem birocraţia, să creăm oportunităţi pentru întreaga ţara. Ne luăm angajamentul să eliberăm antreprenorii de birocraţie, prin antreprenoriat avem şansa la dezvoltare. Ne vom lupta pentru locuri de muncă bine plătite. Nu vom mai impozita primii 2200 din salariu şi asta va face diferenţa. Vom reduce decalajul dintre cele două românii: cea dezvoltată şi cea rămasă în urmă din cauza subdezvoltării”, a completat Prună.

Liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a vorbit la rândul său despre planul USRPLUS pentru infrastructură.

„24 kilometri pe an, media cu care România a construit autostrăzi după Revoluţie. Un lucru e clar: aşa nu se mai poate. Avem nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructură. La Ministerul Transporturilor ne trebuie revoluţie, nu evoluţie. Pentru un salt în infrastructură e nevoie de trei lucruri: finanţare, profesionalizare şi predictibilitate. Guvernul USRPLUS va operaţionaliza CNAIR, compania va deveni o echipă de elită unde orice inginer, proiectant, va fi mândru să lucreze la proiectul transformaţional care va lega toate regiunile prin autostradă”, a conchis Drulă.

Sursa: News.ro

Foto: captură video Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Doamne cate platitudini de la PPDD 7%.

  • Asa e ! Ne-am plictisit sa ni se tot vorbeasca despre industriile viitorului prin intermediul mitingurilor digitale !

   PS. Ne-am saturat de atatea mitinguri digitale ! Ajunge !

  • ce digitala babaiatule, cand copii inca se ineaca in veceul scolii? cel mai mare exportator e dacia, cel mai mare contribuitor e petrom, tu crezi ca se poate extrage petrol prin email?

  • La sputnik ce se folosește, mâna? Aia ”digitală” sau celalaltă, de la manualul KGB? Da’ dacă începe să se ”extragă petrol prin email? Ce face Crăcănatul? Eeeee. ”Se duce și ”se ineaca in veceul scolii” de frică să nu devină falit?

 2. Votăm USRPlus! 🇪🇺🇲🇩🇪🇺

 3. Succes fetelor!

 4. Succes USRPLUS.Stim ca nu aveti loc in programul televiziunilor, si este mai bine asa.

 5. Bravo USRPLUS

 6. Votăm USR, votăm progresul, votăm lăcheala!!!

 7. Oamenii aștia îmi dau speranță.
  Succes lor și bravo nouă celor care-i vom susține.

  • Subscriu 100% ideilor si propun”detoxifierea” mesajelor prin conditionarea postarii de plata unei sume simbolice. Cred ca ar fi ecjcie ta impotriva celor care posteaza cu norma intreaga si am scapa astfel de intoxicarea informationala.
   Parerea mea…

 8. De s-ar face măcar ce spune Tudorache….
  N-avem ce vota în afară de USRPLUS!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.