G4Media.ro

VIDEO Un robot care culege roșii, creat de o companie americană pentru…

VIDEO Un robot care culege roșii, creat de o companie americană pentru a rezolva criza forței de muncă. Funcționează pe bază de senzori care detectează tomatele coapte

Lucrează zi și noapte. Distinge mai bine decât omul care sunt tomatele coapte, gata de recoltat. Senzorii îl ajută să identifice 50 de tipuri de fructe. Cam acestea ar fi principalele calități ale ”Virgo”, robotul creat de Root AI, un start-up din Somerville (Massachusetts).

Culegătorul automat a fost produs pe fondul unei crize tot mai intense a forței de muncă în agricultura americană. Fermierii din SUA cheltuiesc anual peste 34 de miliarde de dolari pentru a-și plăti muncitorii, potrivit Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Aceleași tertipuri , precum nu se găsește forță de muncă. Forța de muncă există ptr orice fel de domeniu dar plata și condițiile de muncă oferite fac ca oamenii să nu mai fie atrași de anumite domenii de activitate. Cand vad la tv patronii ca se plâng că nu au forță de muncă dar ei se plimba în limuzine de sute de mii de euro stau in vile luxoase se plimbă prin diferite zone extravagante im timp ce la oameni nu le fac o carte de muncă, iar când fac oferă minim pe economie si te trateaza ca pe sclav să te muncească zi lumină inclusiv duminică.

 2. Lacomie extrema dar nu ma mira.
  Pana la urma cei fara locuri de munca vor darama guvernele lacome capitaliste.

 3. Aparent este un castig prin folosirea robotilor. Insa muncitorii platiti ca sa culeaga rosiile ar fi cheltuit banii din salariu tot in economia americana, ceea ce ar fi adus prosperitate si producatorilor de legume.
  Mai multi roboti = mai putini bani de cheltuit de catre oameni = scadere economica pe termen lung. Solutia nu este robotizarea la orice, ci cresterea salariilor muncitorilor. Insa lacomia capitalista nu are limite.

  • Angajatii respectivi se pot reinventa si recalifica, pot pune mana pe o carte astfel incat sa isi aduca aportul in societate intr-o maniera calitativa si nu cantitativa. E timpul sa lasam munca fizica pentru roboti, iar noi sa lucram folosind “capul”. Cine nu face fata … selectie naturala.

  • Asta inseamna evolutie, ca sa intretii robotul ala si sa ii faci profile ai nevoie de oameni inteligenti care sa invete meserie.
   Daia suntem campioni la cules recolte in alte tari, mentalitate de saraci si pr0sti.
   Capitalismul se adapteaza, intrebarea voi muncitori de 2 lei sunteti in stare sa evoluati?

  • Firma producatoare si de mentenanta a robotilor poate la fel bine si mult mai calificat sa repuna banii din c/val echipamentelor si din servicii in circuitul financiar si economic.
   Discrepanta sociale acute rezultate din lipsa de pregatire se vor atenua cu dramatism din necesitatea pregatirii in educatie.
   O natiune oarba si conservatoare va pieri din comoditatea de cere politicieni scoliti si de a impune pe primul loc in agenda politica a statului domeniile strict umaniste, sanatatea si educatia.
   Unii vor zbura pe Marte, luand si oamenii nostri pregatiti in robotica, de exempu, altii vor iesi la protest pentru ajutor social.
   Nu e cinism, e vorba despre evolutia societatii omenesti, poti verifica in istorie, e de neinlaturat, tehnologiile s-au impus exploziv.

 4. Dar robotul mancator de rosii?

 5. Din momentul in care industria isi propune sa robotizeze ceva ce era faut manual (lucruri repetitive) acest lucru se face rapid. Toata industria auto a facut asta. Asadar, in domeniul agriculturii, este extrem de usor sa fie facut. Totul este o simpla problema de vointa si de buget RD investit.
  Daca agricultura o doreste si marile grupuri agricole o doresc, robotizarea se va face rapid. Sper sa fie facuta cat mai rapid, pentru a elimina munca manuala grea, repetitiva si a impiedica utilizarea oamenilor, pentru salarii scazute.
  Va impiedica si imigratia, ceea ce este iarasi un lucru bun.

 6. Avem și noi robotul care culege sparanghel.