G4Media.ro

VIDEO Un cuplu de tineri iranieni, condamnat la 10 ani de închisoare…

sursa foto: Captură video

VIDEO Un cuplu de tineri iranieni, condamnat la 10 ani de închisoare pentru un filmuleț în care dansau pe stradă

Un cuplu de tineri iranieni a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a postat un videoclip în care dansau pe stradă, transmite BBC. Se pare că cei doi tineri au fost condamnați pentru promovarea corupției, prostituție și propagandă.

Videoclipul îi arăta pe cei doi tineri dansând lângă Turnul Azadi (Libertății) din Teheran.

Autoritățile dau sentințe grele persoanelor care sunt văzute ca fiind implicate în proteste, după moartea unei femei care a fost reținută de poliția morală. Însă Cuplul nu a făcut nicio legătură între dansul lor și protestele actuale din Iran.

O sursă a confirmat pentru BBC Monitoring că arestarea cuplului a avut loc după ce aceștia au postat videoclipul pe conturile lor de Instagram, care au împreună aproape două milioane de urmăritori.

Protestele antiguvernamentale – catalogate drept „revolte” de către regimul iranian – au cuprins întreaga țară după ce Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, a murit în custodia poliției în septembrie anul trecut. Ea a fost arestată la Teheran pentru că ar fi încălcat regula care le cere femeilor să-și acopere părul cu un hijab, sau văl.

Astiazh Haqiqi, în vârstă de 21 de ani, și logodnicul ei, Amir Mohammad Ahmadi, în vârstă de 22 de ani, ar fi fost condamnați pentru „promovarea corupției și a prostituției, complicitate împotriva securității naționale și propagandă împotriva establishmentului”.

Locuința familiei Haqiqi, a fost percheziționată înainte de arestare.

Nu este clar cât de lungă este pedeapsa pentru fiecare dintre condamnările separate cu care se confruntă, însă pedeapsa totală este de 10 ani și jumătate – o pedeapsă combinată pentru toate acuzațiile.

În cazul în care verdictele lor sunt menținute, vor trebui să execute cea mai lungă dintre aceste condamnări.

Ei au primit, de asemenea, o interdicție de doi ani de a utiliza rețelele de socializare și de a părăsi țara, mai transmite sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. iran, rusiastan, in curand hungasistan…👎👎👎👎👎👎👎

  2. Aceasta informatie este falsa. Mai puneti informatii despre actiunile eroice ale bunicutelor care opresc tancuri cu borcanul de castraveti in otet – abia acolo se vede ziaristul din tine

  3. Intarzis dansatul fara turban. Se pedepseste cu de capitarea.