G4Media.ro

UPDATE VIDEO Un biciclist, urmărit de un lup pe drumul spre Poiana…

Sursa foto: Captură video

UPDATE VIDEO Un biciclist, urmărit de un lup pe drumul spre Poiana Brașov / Lupul din imagini ar fi o femelă gestantă / ”Uneori, anumite animale sălbatice pot părea dezorientate în prezența oamenilor”

Un lup a fost surprins alergând duminică în urma unui biciclist care cobora din Poiana, spre Brașov, în viteză, relatează Brașov.net. Incidentul, care a avut loc în plină zi, a fost filmat de către pasagerii din mașina care se afla în urma biciclistului.

UPDATE:

Daniel Opaiț, fotograf wildlife susține pe pagina sa de Facebook că lupul din imagini ar fi o femelă gestantă, care a mai fost văzută în zona Zărnești, în urma cu trei ani.

”Lupul care a făcut atâta vâlvă este o lupoaica gestantă, morfologia (aspectul) denotă acest fapt. Se deplasează mai greu decât de obicei, pare confuză și e cert că urletele și claxoanele isterice nu o ajută deloc.

Nu, nu vede ciclistul că pe o potențială victima. Nimic din comportamentul ei nu trădează acest fapt. Nu atacă biciclistul, de altfel nu există nici un caz documentat de atac asupra omului în România. Documentat, nu povești sau fabulații. Nici unul.

Lupul nu își petrece toată viață în haită, nu vânează întotdeauna în haită și are o structura socială complexă și variabilă. Este perfect normal să existe lupi solitari.

Șoseaua străbate un habitat natural, e normal că, uneori, să fie văzute animale sălbatice. Întâlnirea cu un lup este o oportunitate extrem de rară, există fotografi care nu au văzut niciodată și nici nu vor vedea unul, deși îi caută de ani de zile.

Uneori, anumite animale sălbatice pot părea dezorientate în prezența oamenilor, de aceea am atașat acea imagine cu lupul fotografiat în miezul zilei printre mașinile oprite. Acel lup dintre mașini pare obișnuit cu oamenii, nu are un comportament natural de părăsire rapidă a locului.

Țipetele trădează teamă, mai mult există riscul de a agită un animal sălbatic dezorientat sau acesta poate crede că este încolțit. Nu țipați. Lupul nu este periculos pentru om”, scrie Daniel Opaiț.

Articolul inițial:

Potrivit celor care au asistat la acest eveniment, lupul de dimensiuni mari, a fost observat alergând pe șosea în spatele biciclistului, într-o cursă haotică. Pasagera unei mașini care se afla în trafic a reușit să surprindă momentul, în timp ce lupul părea că urmărește cu îndârjire biciclistul atât pe șosea, cât şi pe marginea drumului.

Şoferul și pasagera din mașina care filma l-au avertizat pe biciclist cu privire la pericolul iminent, țipând foarte tare la el şi claxonând, în speranţa că animalul se sperie.

Conform martorilor, biciclistul a fost luat în mașină pentru a fi coborât.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. E foarte, foarte putin probabil ca un lup sa atace de unul singur, asa! Cine stie ce era cu animalul ala, poate era doar curios. Pe de alta parte, o conditie medicala (rabie, sa zicem) ar putea sa dea un comportament extrem la lup.

  2. Cică nu ar fi lup. Ci câine lup cehoslovac. Oricum, la noi genul ăsta de mișcare sau cicloturismului trebuie să-l practici cu mare grijă. E mai mult un stres decât relaxare când te gândești că la fiecare ieșire sunt peste 50% șanse să dai peste o haită de câini.

  3. Șansele să fi papat de un lup sunt foarte mici.Mai degrabă de agata vre-un camion …

  4. Tara in care esti atacat de animale salbatice, te alearga lupul, ursul iti intra in curte, vulpile si sacalii rup….. Dovada esecului statului dar si a acelor ONG.uri care primesc o galagie de bani si care nu fac nimic practic, cu cateva exceptii. Golanie si la ei.

  5. A fugit dupa el crezand ca e fast food.