G4Media.ro

VIDEO UE anunță că va oferi asistență Indiei, țară care se confruntă…

VIDEO UE anunță că va oferi asistență Indiei, țară care se confruntă cu un val extrem de agresiv al pandemiei de COVID-19

Comisia Europeană se coordonează cu statele membre ale UE care sunt dispuse să trimită urgent medicamente şi oxigen Indiei, ţară care se confruntă cu un val agresiv al pandemiei de COVID-19 provocat de o nouă variantă a coronavirusului, relatează Agerpres.

„Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei EFE.

Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a semnalat la rândul său că Centrul european de coordonare şi răspuns pentru situaţii de urgenţă desfăşoară în prezent o acţiune de coordonare cu statele UE dispuse să trimită rapid Indiei medicamente şi oxigen.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat de asemenea că guvernul său pregăteşte un ajutor de urgenţă pentru India. „Lupta împotriva pandemiei este lupta noastră, a tuturor. Germania este solidară cu India şi pregăteşte de urgenţă o misiune de ajutor” a spus Merkel, potrivit AFP.

Germania se confruntă ea însăşi cu al treilea val al pandemiei şi capacitatea sa de internări la terapie intensivă se apropie de limită. În acest weekend au intrat în vigoare noi restricţii la scară naţională, mai ales închiderea şcolilor în regiunile cele mai afectate.

Guvernul de la Berlin va institui de luni noi restricţii pentru călătoriile dinspre India pentru a preveni aducerea variantei indiene a coronavirusului, primele cazuri de infectare cu această variantă fiind deja semnalate în Europa.

Deocamdată nu au fost oferite detalii despre ajutorul german pentru India, dar săptămânalul Der Spiegel a scris că armata germană a primit ordin să organizeze aprovizionarea cu oxigen.

Ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori, India a înregistrat în ultimele 24 de ore circa 350.000 de noi cazuri de COVID-19 şi 2.767 de decese. Sistemul său sanitar se află în pragul colapsului, spitalele confruntându-se cu lipsa paturilor, a oxigenului şi medicamentelor vitale.

Statele Unite au anunţat de asemenea că vor trimite rapid Indiei ajutor sanitar.

Sursa Foto: captura ABC News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Eu as duce un avion plin de antivaxxeri in vizita in India sa vad daca la intoarcere sunt la fel de aroganti:)

  2. Ce se intampla in India este doar datorita fanatismului religios. La inceputul anului controlau foarte bine pandemia, apoi au dat voie la un pelerinaj fitidic de 2 milioane de persoane. Se vad astazi rezultatele. Explozie exponentiala de cazuri, nu au oxigen, spitale pline, oameni incinerati pe strada la foc continuu. Sa mearga Sosoaca cu toti ciracii ei sa le spuna o poveste de mastile imputite, despre nerespectarea masurilor. Ar fi omorati cu pietrele. Doar in Romania li se permite pentru ca cei care ii admira, le lipsesc toti neuronii.

  3. Cum ma frate ca am vazut ca zicea Mihai Neamțu ca în India a dispărut covid

  4. festival religios, gange etc.
    buhuhuuu pandemicul chinezesc loveste necrutator in superstitiosii naivi bigoti, prosti gramada si imbecili sadea.

  5. Trimiteți Șoșoaica. Șu pã ei !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.