G4Media.ro

VIDEO Trei pacienți infectați cu Covid, aflați în stare gravă, au fost…

Sursa Foto: captură video

VIDEO Trei pacienți infectați cu Covid, aflați în stare gravă, au fost transportați cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, de la București la Timișoara

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti – Timişoara, cu trei pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Potrivit unui comunicat MApN, echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 19,30.

Tot joi, o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a efectuat o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti – Oradea, cu cinci pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Cele două misiuni de transport umanitar au loc în contextul în care primii pacienţi din România, infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare critică, sunt transferaţi joi în Ungaria.

Conform Ministerului Sănătăţii, este vorba despre 10 pacienţi, 8 dintre aceştia au fost internaţi în UPU din unităţi sanitare din Bucureşti şi 2 din Timişoara, aflaţi în stare stabilă, care sunt transportabili şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă.

MS a precizat că din cei 10 bolnavi cinci vor ajunge în Centrul universitar Szeged, iar ceilalţi cinci în Centrul universitar Debrecen.


Sursa: MApN

Sursa Foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Asta e, daca n-avem autostrăzi, decât pentru ochii lumii. Pe Unguri i-ar fi luat Orban de pe capul nostru…

  2. Sa dea Domnul să le fie bine, nu Marele Alb și clica să se roage pentru ei.