G4Media.ro

VIDEO SUA: Manifestații la Washington pentru susținerea avortului legal

surda foto: captura

VIDEO SUA: Manifestații la Washington pentru susținerea avortului legal

Sute de persoane, în majoritate femei, au manifestat sâmbătă la Washington pentru a cere Curţii Supreme a SUA să menţină protecţia constituţională a avortului, pe fondul temerilor că judecătorii o vor anula în curând, relatează Agerpres, conform EFE.

Protestul, unul dintre numeroasele organizate sâmbătă în întreaga ţară, a început la poalele obeliscului emblematic de la Washington şi a pornit în direcţia celei mai înalte instanţe, care a fost în centrul furtunii în ultimele două săptămâni.

Controversa a izbucnit în urmă cu două săptămâni, când a fost dezvăluit un proiect al Curţii Supreme în care majoritatea conservatoare pledează pentru anularea „Roe vs. Wade”, decizia istorică din 1973 care legalizează avortul la nivel naţional.

Potrivit estimărilor organizaţiei Planned Parenthood, una dintre organizatoarele demonstraţiei, 26 de state din ţară, guvernate de republicani, aşteaptă această hotărâre pentru a restricţiona sau interzice total avortul pe teritoriul lor.

Acest lucru ar afecta în mod foarte disproporţionat femeile din comunităţile de negri, latine, migranţi sau cu venituri mici, care nu ar putea călători în alte state pentru avorturi, a declarat pentru EFE Gabriela Benazar, purtătoare de cuvânt a organizaţiei.

Deşi democraţii au introdus miercuri în Senat un proiect de lege pentru a proteja avortul la nivel federal, acesta a eşuat deoarece republicanii au blocat dezbaterea lui.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Când esti jurnalist gepatru in solda lui ta pa la ga scrii astfel de mizerii.. roe vs wade e doar o sentința a SCOTUS care nu legalizează ci reglementează avortul la nivel federal. După ce monstruozitatea de mai sus va dispărea nu înseamnă ca acortul nu va mai fi legal, va însemna ca statele vor decide asupra chestiunii… dar deh, cum sa informezi corect când foamea, oengheurile și colonelul ta p a laga te silesc sa arunci laturi?

    • Vi s-o părea dvs, dl foraibăr, că drepturile omului sunt o monstruozitate, așa gândește orice iubitor de totalitarism, dar asta se aplică doar sub piatră, acolo unde vă târâți dvs sa va ascundeți de soare. Așa că lăsați lumea în pace, să respire și încetați cu propaganda asta de sectant eșuat ce sunteți. Cât despre informare corectă, faptul că dvs aveți creierul îmbibat în formol și nu sunteți în stare să pricepeți , nu înseamnă că nu există informare. Articolul este foarte corect scris și echilibrat, dar niște talibani îmbâcsiți ca dvs au interesul să dezinformeze și folosesc tehnici gen Secu pentru a influența percepția oamenilor.

    • democratii au bagat o lege care permite avotul la 7-8 luni.

      asta e fanatism extremist de stanga dar nici un ziar de pe planeta nu si-a pus macar intgrebarea daca asa ceva e normal

  2. Ai votat cu republicanii? Suferi. Ai votat PSDNL? Suferi.