G4Media.ro

VIDEO Spadasina Ana Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate

VIDEO Spadasina Ana Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate

La 37 de ani, spadasina Ana Maria Popescu, campioană şi vicecampioană olimpică, şi-a anunţat retragerea din activitate, relatează News.ro.

„Se pare că se încheie, a fost ultima competiţie pentru mine, nu simt să merg mai departe. Acest moment a venit, e momentul să încep o altă viaţă, totul doare prea tare, e momentul să plec. Termin cu podium, anul ăsta a fost de argint. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin. Vă mulţumesc şi vă iubesc. S-a încheiat un capitol din viaţa, mă duc să termin de plâns”, a spus Ana Maria Popescu pe Facebook.

Ultimul ei turneu a fost cel de Cupă Mondială din Dubai.

Medaliata olimpică de argint de la Jocurile Tokyo 2020 a încheiat un sezon lung si greu, în plină pandemie. Ana Maria Popescu a crezut într-un vis şi a luptat pentru el. Palmaresul impresionant al ei, 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate, e unul al recordurilor în scrima românească, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Ana Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. O ce bine! sa speram ca nu e doar o poveste Up…

  2. o sportiva excelenta, Felicitari!

  3. Pierdem azi o sportivă de talia lui Nadia Comăneci și Ivan Patzaichin . Pe zi ce trece rămânem mai singuri și mai incompetenti.

  4. Rip sportul romanesc

  5. Mulțumim pentru tot ce ați făcut pana acum pentru sportul romanesc și pentru tara!
    Îmi exprim speranța că doar se încheie un capitol și ca începe altul, poate mult mai greu, acela de a fi mentor al unor noi generații de sportivi. Nu cred ca doamna Popescu va sta prea departe de planșa. Ii uram mult succes în găsirea și cizelarea de tinere talente care sa ii calce pe urme și, de ce nu? sa o depășească!

  6. O să aibe timp să studieze codul bunelor maniere. Nu numai din cauza conflictului cu ministrul. Cunoscătorii știu despre ce este vorba.